ШАХ: ЕВРОПСКИ ПРВАЦИ У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

ШАХ: ЕВРОПСКИ ПРВАЦИ У БИЈЕЉИНИ


Прослављени фудбалер и велики заљубљеник у шах, Дејан Јовељић организовао је у Бијељини затворени брзопотезни турнир који је окупио велемајсторе, интернационалне мајсторе и ФИДЕ мајсторе из Србије, Црне Горе и БиХ. Турнир , под називом „9-ка код Јовеље“ одржан је у Етно селу "Станишићи" у Бијељини, 28. новембра уз наградни фонд од 2.500 евра.


 
-Међу учесницима које је угостио наш град нашло се осам велемајстора, олимпијских репрезентативаца, а посебно нам је драго што су учешће узели и овогодишњи европски прваци - репрезентативци Србије, Александар Инђић и Велимир Ивић, заједно са селектором Миодрагом Перуновићем и тренером Милошем Перуновићем. Да у техничком погледу све протекне како треба побринуо се потпредсједник и тренер нашег клуба републички судија Ведран Петричевић.
 
Такође , велико нам је задовољство што је на овом престижном турниру судио предсједник нашег клуба, регионални судија Желимир Тешић заједно са републичким судијом Робертом Тонковићем и главним арбитром, међународним шаховским судијом Владом Стојановићем“, саопштили су организатори из Шаховског клуба „Клуб 5“ из Бијељине.
 
Побједник турнира је велемајстор Александар Инђић, а бијељински велемајстор Далибор Стојановић направио је одличан резултат освојивши друго мјесто.