Девета међународна конференција на Економском факултету: У посјети Дистрикту угледни професори :: Semberija INFO ::

 

Девета међународна конференција на Економском факултету: У посјети Дистрикту угледни професори



Извор: Влада Брчко дистрикта БиХ

Градоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине прим. др. Зијад Нишић, његов замјеник др. Анто Домић и главни координатор Владе Брчко дистрикта БиХ Жељко Антић данас су у Вијећници уприличили пријем за професоре из БиХ, Шпаније, Њемачке и Србије који учествују на IX међународној конференцији под називом „Перспективе партнерства власти, привреде и институција високог образовања у подстицању економског развоја“, коју организује Економски факултет Брчко - Универзитет у Источном Сарајеву, након чега су узели и учешће на поменутој конференцији.

Градоначелник је честитао организаторима на успјешној организацији конференције, истичући да ће њен допринос засигурно бити од велике важности за наш град.



"Велико ми је задовољство бити домаћин и дочекати тако угледне професоре на Деветој међународној конференцији коју организује Економски факултет Брчко. Њихово присуство представља важан допринос нашем граду и нашој заједници и радујем се што имамо прилику размијенити идеје и искуства како бисмо заједно створили нове перспективе за будућност", казао је Нишић.

Честитајући организаторима на припреми ове конференције др. Анто Домић, замјеник градоначелника Брчко дистрикта БиХ истакао је важност овог догађаја.

„Вјерујем да ће ово бити значајан догађај за наш град који ће пружити прилику за размјену идеја и стварање нових перспектива. Очекујем да ће окупљање овако угледних стручњака бити извор инспирације и нових спознаја, чиме ће наш град наставити свој напредак према бољој будућности“, нагласио је Домић.

Пријему је присуствовао и шеф Пододјељења за високо образовање  др. сц. Александар Максимовић који је казао да ће закључци са ове конференције пружити полазну основу за креирање амбијента у којем се настоји појачати веза између високошколских институција, предузећа из реалног сектора као и институција власти.

Девета међународна конференција ове године одржава се на тему “Савремени изазови у пословном, друштвеном и образовном амбијенту”. Конференција је данас свечано отворена уз организовање низ дискусија, размјене идеја, метода и искустава и трајат ће до 7. новембра.