Рак дојке у 90% случајева изљечив ако се открије у раној фази :: Semberija INFO ::

 

Рак дојке у 90% случајева изљечив ако се открије у раној фази


Дом здравља Бијељина у сарадњи са организацијом "Иннер wхеел цлуб" из Бијељине током јучерашњег дана је обиљежио Мјесец борбе против рака дојке.
 
Том приликом организовани су превентивни палпациони прегледи чланица Иннер wхеел цлуб-а у ЈЗУ Дом здравља Бијељина као и разговор са бијељинским љекарима о начинима путем којих жене могу да заштите своје здравље.
 
Акција је настављена на Тргу краља Петра И Карађорђевића подјелом едукативног материјала грађанима, где су све заинтересоване жене могле да се упознају о значају и правилном начину обављања самопрегледа дојки. Такође, грађанима су подијељени ружичасти балони са порукама подршке, подизањем свијести о учесталости рака дојке, те важности редовних превентивних прегледа.



-Искористио бих ову прилику да похвалим чланице "Иннер wхеел цлуб" из Бијељине, које су својим примјером показале важност редовних прегледа, уз напомену да је рак дојке најчешћа малигна болест код жена, али и да су у преко 90% случајева потпуно изљечиви ако се открију у раној фази", рекао је др Бојан Стевић испред ЈЗУ Дом здравља Бијељина док је Весна Арсеновић,  предсједница удружења "Иннер wхеел цлуб" Бијељина истакла да се овом акцијом жели скренути пажња на велики број обољелих од рака дојке, као и да се подигне свијест о значају превенције, раног откривања и правовременог лијечења обољелих особа.
 
Скуп на тргу је завршен симболичним пуштањем ружичастих балона у зрак, у знак сјећања на све жене које су изгубиле животе у борби са овом опаком болешћу.