Локална фондација Бијељина: Дани филантропије у Бијељини :: Semberija INFO ::

 

Локална фондација Бијељина: Дани филантропије у Бијељини



У просторијама хотела „Дрина“ у Бијељини вечерас је у организацији Локалне фондације Бијељина одржана панел дискусија на тему филантропије у граду Бијељина. Ова активност се реализује у оквиру манифестације „Дани филантропије“, односно седмице подизања свијести о филантропији и културе даривања за развој цивилног друштва у БиХ које подржава Влада САД-а путем USAID активности Снага локалног Наша заједница је наша одговорност, коју имплементира Фондација тузланске заједнице уз подршку локалних партнера.

Панелисти на вечерашњој дискусији били су људи из Бијељине који се повезују са филантропијом као што су представници великих фондација, филантропи појединци, представници компанија који су дугогодишњи донатори, чланови НВО сектора и корисници грантова.



Бојан Стојановић, један од оснивача Локалне фондације Бијељина казао је да Бијељина један од пет градова у Бих у којој се реализује манифестација „Дана Филантропије“, те да ће се у Бијељини поред  вечерашње панел дискусије одржати још један догађај и то концерт Марка Луиса, петог октобра, који ће бити бесплатан за све грађане.

- Вечерас смо се у оквиру панела дружили са  донаторима, активистима, филантропима, односно људима који желе да покажу да се самом активношћу нас грађана може нешто промијенити. Нашим грађанима ћемо у четвртак, петог октобра, поклонити концерт Марка Луиса, да се сви заједно дружимо и покренемо точкове доброчинства и давања, јер ми дарујемо концерт, а надамо се да ће грађани то да прихвате и укључе у разне активности Локалне фондације Бијељина“, истакао је Стојановић.



Наталија Цимеша, бијељинска сликарка и једна од учесница панела истакла је да је филантропија начин живота.

- Надам се да ће вечерашњи догађај покренути и друге људе да дају онолико колико могу. Бити филантроп, односно имати љубав према ближњем своме, то је суштина и сврха сваког од нас, да се трудимо да будемо бољи него што јесмо и да покушамо да урадимо најбоље оно што можемо и да дамо највише од себе. Код нас има филантропа, али наравно да увијек може више. Емпатија код нас још увијек није умрла и то је показатељ да ће ово човјечанство сада ићи у једном добром правцу. Наша обавеза је да колико можемо нашој локалној заједници дамо, да би она била боља, јер то је једно опште добро, циљ је опште добро поставити испред појединачног“, нагласила је Цимеша и овим путем најавила нову акцију која има за циљ да сваки основац на подручју града Бијељина добије таблет на поклон.

Радослав Остојић, савјетник градоначелника Бијељине рекао је да Градска управа Града Бијељина подржава рад Локалне фондације Бијељина.

- Локална фондација Бијељина истиче важност филантропије кроз комплетан њихов рад. Можемо бити захвални прије свега што су из нашег града, а и дугујемо велику захвалност овим младим људима који су се прихватили велике друштвене одговорности да би помогли колико они могу. Из године у године биће све више препознатљивији и све битнији у нашем граду. Ми смо ту да такве активности увијек подржимо и да заједно са њима урадимо што више можемо“, закључио је Остојић.


Семберија инфо - С. Ристановић