Прокоповски дани у Загонима :: Semberija INFO ::

 

Прокоповски дани у Загонима


Како су организатори најавили, и ове године у Загонима се организује традиционална манифестација под називом ,,Прокоповски дани''.

,,Прокоповски дани'' почињу у петак, 21. јула у 10 часова, богослужењем у парохијском храму, а у 17 часова је отварање Меморијалног турнира у малом фудбалу који је посвећен покојном Гаврилу Антонићу из Загона. Турнир организују ФК ,,Пантери'' и Завичајни клуб Загони у којем је Гаврило Антонић имао значајну улогу.

-Ми већ сада имамо пријављених осам екипа за Меморијални турнир у малом фудбалу, а обично се момци за учешће пријављају уочи самог турнира, тако да очекујемо још неколико екипа. Турнир се игра по систему 4+1, а наградни фонд је: за прво мјесто предвиђена је награда од 1.000 конвертибилних марака, а за друго 200 КМ. Желим да нагласим да ове године први пут организујемо и ,,Пасуљијаду'' и ,,Фијакеријаду'', а манифестацију ће употпунити и утакмице ветерана, дјечије утакмице, те одбојка на пијеску. Договорили смо и да се, мимо такмичења, припрема ловачки паприкаш за наше госте и посјетиоце манифестације'', прецизирао је за портал ,,Семберија инфо'' Игор Антонић, један од организатора ,,Прокоповских дана'' и Гаврилов старији син.

(Семберија инфо)