МЕЂУСТРАНАЧКИ САСТАНАК: СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ 4. ОКТОБРА :: Semberija INFO ::

 

МЕЂУСТРАНАЧКИ САСТАНАК: СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ 4. ОКТОБРА


Представници парламентарних политичких субјеката, на међустраначком састанку су усагласили да се 32.-а сједница Скупштине града одржи 4. октобра са почетком у 10 часова. Према ријечима предсјендика Скупштине Славише Марковића, на дневном реду ће се наћи 17 тачака, а дан раније, одржаће се и припремни састанак.

-Пред одборницима ће се између осталог наћи Извршење буџета за првих шест мјесеци, а значајна је чињеница да је буџет стабилан и да немамо проблема са ликвидношћу. Одборници ће испред себе имати и Извјештај о раду Центра за социјални рад, Извјештај о раду Градске топлане, али и неколико тачака које се односе на активности предузећа Градско гробље“, рекао је Марковић. Он је нагласио да ће се на сједници наћи и приједлог Одлуке о плаћању ренте.

-Планирамо да на сједници донесемо Одлуку о плаћању ренте на 10 једнаких рата, што је свакако значајно за инвеститоре“, рекао је Марковић. Говорећи о измјештању аутобуске станице, Марковић је рекао да су добили одлуку од Владе РС да се стара жељезничка станица врати у надлежност града, а тренутно се очекује и потврда од Правобранилаштва по овом питању.

 -Очекујемо да од Правобранилаштва званично добијемо одлуку да нам је та земља додијељена, а ријеч је о неких два хектара у кругу некадашње жељезничке станице”, појаснио је Марковић и додао да ће се са власником Аутобуске станице кренути у преговоре тек када од Правобранилаштва добију званичну одлуку и када наведене парцеле буду укњижене да су у надлежности града.

-Са власником Аутобуске станице ћемо ући у преговоре како бисмо нашли компрормис о измјештању на нову локацију, која је и предвиђена просторном документацијом. Мислим да ту неће бити проблема, јер је ријеч о озбиљном пројекту од општег интереса за све грађане и град”, истакао је Марковић. Говорећи о изградњи јавне гараже, Марковић је рекао да је постигнут договор са власницима потребних парцела које се налазе иза објекта некадашњег Бледа, те да постоји могућност да се дневни ред допуни са овом тачком. Он је додао да очекује да ће се у октобру одржати још једна сједница локалног парламента, а све у складу са Планом и програма Скупштине града.