Нова механизација пуштена у рад - На РиТЕ Угљевик реализована набавка четири нова дампера :: Semberija INFO ::

 

Нова механизација пуштена у рад - На РиТЕ Угљевик реализована набавка четири нова дампера


Данас су на Површинском копу "Богутово село" Рудника и Термоелектране "Угљевик" у рад пуштена четири нова дампера Белаз 7558н, чиме је значајно зановљена механизација на Руднику.


 
Директор РиТЕ "Угљевик" Дико Цвијетиновић изразио је задовољство реализацијом ове инвестиције, истакавши да набавка нове опреме показује апсолутну опредијељеност и Владе Српске и ЕРС-а, као и управе РиТЕ “Угљевик” с њим на челу, да обезбиједи несметану производњу у угљевичком гиганту.


 
“Након успјешно окончаног ремонта Термоелектране, сада имамо и нову инвестицију на Руднику, која је само дио инвестиционог плана за наредни период. Јасно нам је да ће обнова механизације допринијети стабилности и повећању откривке и производње угља, који је најважнији ресурс за наше предузеће”, рекао је Цвијетиновић.


 
“Оваквим инвестицијама, али и другачијим начином управљања Предузећем, желимо да промијенимо ситуацију на РиТЕ “Угљевик” у позитивном смјеру”, нагласио је Цвијетиновић, те додао да ће се, уз подршку Владе и Матичног предузећа, са оваквим инвестицијама наставити и у наредном периоду.
 
Главни технички руководилац Радне јединице “Рудник” Димшо Милошевић истакао је да ће нове машине кренути са радом одмах.


 
“У питању су четири дампера Белаз 7558н, носивости од 90 тона, са запремином корпе од 60 кубних метара. Ово је само једна од инвестиција у посљедњих неколико година, која ће допринијети да остваримо амбициозне планове производње које смо зацртали, без обзира што нам вријеме посљедњих мјесеци није ишло на руку. Надамо се да ћемо у другој половини године успјети да надокнадимо више од педесет кишних дана, који су онемогућили испуњење плана у првој половини 2023. године ”, рекао је Милошевић.


 
Према његовим ријечима, циљ је да Рудник по четири дампера набави и наредне двије године, чиме би се у потпуности надомјестила амортизација застарјелих машина и омогућио рад на откривки и производњи угља у максималном капацитету.