У Градском парку у Бијељини одржана „Конференција беба“ :: Semberija INFO ::

 

У Градском парку у Бијељини одржана „Конференција беба“


У Градском парку у Бијељини, данас је по 16 пут одржана манифестација „Конференција беба“ под слоганом „Љепша Српска – бројнија Српска“.

Промовишући родитељство, у Градском парку се окупио велики број родитеља са својим малишанима. Ове године од 123 пријављене бебе, изабрано је трочлано, односно ове године четворочлано Предсједништво беба које чине најмлађа, најстарија и беба са највише браће и сестара.

Трочлано, односно четворочлано представништво ове године чине Дуња Бузић као најмлађа беба, Марина Лукић као најстарија, те Анел Стојковић као беба са највише браће и сестара, те близнакиње Лена и Лана Недић.  Као и свих година до сада, бебе су награђене пригодним поклонима.

Љубиша Петровић, градоначелник Бијељине, истакао је да „Конференција беба“ најдивнији догађај у граду Бијељина.



-Данас шаљемо најљепшу слику из Бијељине. У Градском парку данас, не само да смо окупили наше најмлађе суграђање старости до годину дана, него и њихову браћу и сестрице, као и њихове породице. Веома је важно водити здраву наталитетну политику, политику једне локалне заједнице која подразумјева да нам се рађа што већи број беба“, истакао је градоначелник Петровић.

Јованка Вуковић, замјеник Омбудсмана за дјецу Републике Српске и један од оснивача „Конференције беба“ у Српској рекла је да је Коференција један од најљепших издања града Бијељина и уопште Републике Српске.

-Ова манифестација већ више од деценију краси Републику Српску. Циљ конференције јесте промоција породице, као и рађања. На овакав начин афирмишемо породицу и подстичемо оне који су у репродуктивној фази да се одлуче за рађање и стварање породице“, нагласила је Вуковићева.

Славиша Вујановић, директор ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ Бијељина казао је да су малишани који похађају вртић наступили на Конференцији са двије тачке, те да на тај начин пружају подршку овој манифестацији.

-Изузетно ми је драго што вртић има могућност да на било који начин подржи ову активност, јер  вртић је предшколска установа која се бави васпитањем и образовањем дјеце. Мени је драго да у том правцу  дјелујемо и да заједно покушавамо да јачамо породицу као један од најважнијих сегмената друштва, али и да пружамо подршку породици. Наша је жеља да што већи број дјеце буде корисник услуга предшколских установа на подручју града Бијељина и из тог разлога ширимо своје капацитете“, рекао је Вујановић.



Жељана Арсеновић, директорка ЈУ Народне библиотеке „Филип Вишњић“ Бијељина, казала је да је ово друга година како учествују у манифестацији „Конференција беба“ с циљем  да што већи број најмлађих суграђана учлане бесплатно, те  да на тај начин промовишу књиге и читање,а  код њих развијају љубав према читању и култури.

Семберија инфо