СВЕЧАНО ОТВОРЕНА ЧЕСМА У ГРАДСКОМ ПАРКУ :: Semberija INFO ::

 

СВЕЧАНО ОТВОРЕНА ЧЕСМА У ГРАДСКОМ ПАРКУ


У Градском парку, а на Дан града, 24. септембра, свечано је отворена чесма. Чесму, која од данас краси централни дио парка, граду је поклонио Ротари клуб Бијељина. 

Церемонија отварања чесме почела је у 17 часова, а отворили су је предсједник Ротари клуба Бијељина за 2019/2020. годину Зоран Перић, градоначелник Бијељине Мићо Мићић и Мелита Бекер,  гувернерка Дистрикта 1910 из Аустрије, ком припадају ротари клубови из Босне и Херцеговине.

-Ротари клуб Бијељина је успио да постане препознатљив у граду, што ме посебно радује, рекла је Мелита Бекер истакавши да се од ротари клубова очекује да његују пријатељство у клубовима, али и да у својим заједницама реализују различите пројекте и акције. 

У Ротари клубу Бијељина истичу да је њихов мото служење заједници.

-Чесма је нешто што већ двије деценије желимо да направимо, нешто на чему смо максимално били посвећени. Хтјели смо да оставимо нешто гдје ће се људи окупљати, гдје ће се дружити.  Ова чесма коју поклањамо нашем граду од данас ће, надамо се, свим грађанима учинити љепши боравак у Градском парку, изјавио је Зоран Перић додавши да је то само један у низу пројеката које је Ротари клуб Бијељина до сада урадио, те издвојио даривање мамографа Дому здравља Лопаре, те велику инвестицију од 70.000 доларта Општој болници ,,Свети врачеви“ Бијељина. 

Ротари чесма у Градском парку има приступ за дјецу, одрасле, за особе са инвалидитетом, али и кућне љубимце. Чесма такође има и интегрисан систем Аqуа поwер која воду чини чистијом и здравијом.

Градоначелник Мићо Мићић је захвалио Ротари клубу Бијељина истакавши да је посебно лијепо то што ову чесму поклањају граду на његов дан, 24. септембра.

-Захваљујем вам се у име свих грађана Бијељине што сте на овакав начин обиљежили Дан града, захваљујем на овој чесми која ће сигурно бити  украс најљепшег дијела града, рекао је Мићић.

Вриједност изградње Ротари чесме је око 40.000 марака, а у овом значајном пројекту за град учествовали су бројни ротари клубови из БиХ и региона, Ротари дистрикт 1910 из Аустрије, бројна привредна друштва из Бијељине и Градска управа Бијељине.