Сједница Скупштине града петог јула :: Semberija INFO ::

 

Сједница Скупштине града петог јула


На међустраначком састанку представника парламентарних странака у Скупштини града Бијељина договорено је да двадесет друга редовна сједница буде одржана петог јула.

Предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић изјавио је након састанка да су за редовну сједницу планиране двадесет и три тачке дневног реда.

“Имамо једанаест тачака дневног реда које су скинуте с дневног реда  прошле сједнице Скупштине града. У складу са Правилником о раду Скупштине града, због недоласка обрађивача поменутих тачака, Скупштина града је одлучила да те тачке разматра. Имамо и дванаест годишњих извјештаја о раду и програма рада јавних предузећа и установа. Уз редовне, уобичајене тачке, имаћемо укупно око 49 тачака дневног реда на наредној редовној сједници Скупштине града. Једногласно је усаглашено да свих 49 тачака буде разматрано на једној редовној сједници Скупштине града и колеге, представници одборничких клубова, закључили су да све то можемо квалитетно обрадити на једној сједници, иако сам предлагао да извјештаје о раду и планове рада јавних предузећа и установа разматрамо на посебној сједници која би била одржана одмах након редовне сједнице.



Представници одборничких клубова су сматрали да нема неке посебне разлике у начину разматрања поменутих тачака, тако да ћу извјештаје ставити већ на почетак редовне сједнице, те ће и на тај начин бити посвећена мало већа пажња извјештајима о раду и програмима рада јавних предузећа и установа. Сви су се сагласили да радимо на такав начин. Ни данас није било градоначелника или шефа кабинета градоначелника, као представника предлагача материјала на овом  међустраначком састанку, иако су уредно позвани на састанак. Ми смо раније одлучили да разматрамо све тачке које су од интереса за град и грађане, без обзира на то да ли је предлагач материјала присутан или не. Нико не смије испаштати због неких и нечијих политичких потеза или неспоразума”, истакао је Александар Ђурђевић, нагласивши да ће Скупштина града и у наредном периоду разматрати све одлуке и питања од интереса за град и све грађане.

(Семберија инфо)