МЈЕСНА ЗАЈЕДНИЦА ЈАЊА: ВОДА СЕ ПОВЛАЧИ, АЛИ НЕ И СТРАХ :: Semberija INFO ::

 

МЈЕСНА ЗАЈЕДНИЦА ЈАЊА: ВОДА СЕ ПОВЛАЧИ, АЛИ НЕ И СТРАХ


Јака киша која је сатима падала током протеклог дана и ноћи, забринула је све грађане, јер су још увијек свјежа сјећања од катастрофалних поплава 2014. године. Становништво Мјесне заједнице Јања и Новог насеља Јања, ноћ су провели без сна и у страху шта их чека кад сване. Невреса Делић из Горње махале у Јањи каже да сна није било.



- Сна на очи није било од страха да се не понове оне страшне поплаве кад нам је било све било уништено од воде. Подрум ми је поплављен, а у подруму нам је сав алат, машине и шпорет. Надам се да неће потрајати ово зло што нас је поново снашло и да ће се вода повући”, каже Невреса Делић. Предсједник Савјета мјесне заједнице Јања Радислав Боровчанин каже да је данас стање боље у односу на протеклу ноћ.



- Вода се из Улице др Хамдије Чемерлића повлачи и иде у корито ријеке Јање, која за сад добро прима количину воде. Добро је да је водостај ријеке Дрине мали и очекујемо да ће све проћи већ већих посљедица”, каже Боровчанин. Он је појаснио да се вода излила у дијелу Јање у Горњој махали, те да је кренула према кућама.

- Ми смо се одмах организовали, постављене су вреће пијеска да вода не уђе у куће”, каже Боровчанин и додаје да је путна комуникација са Новим насељем Јања непроходна, јер се излила вода на каналима.



- Проходна је само путна комуникација обилазницом, јер су зачепљена два канала, али екипе Вода Републлике Српске су већ ступили у акцију како би то ријешили”, каже Боровчанин. Велики број мјештана Јање са страхом прати стање и са ријеком Јањом, а са надом да неће, како кажу, “лити као из кабла”, гледају у небо. 


Семберија инфо - О. Стјепановић