Велики спортски догађај у Бијељини: KАРАТЕ ТУРНИР „ТРОФЕЈ БИЈЕЉИНЕ 2023“ :: Semberija INFO ::

 

Велики спортски догађај у Бијељини: KАРАТЕ ТУРНИР „ТРОФЕЈ БИЈЕЉИНЕ 2023“


У Бијељини је данас, 13. маја организовано шесто Отворено карате првенство Града Бијељина – „Трофеј Бијељине 2023“.  Организатор турнира, Kарате клуб „УНСУ“ урадио је велики посао на промоцији овог такмичења што се могло препознати по броју учесника и земаља из којих долазе. На турнир су се пријавила 62 клуба из девет земаља (Србија, Црна Гора, Хрватска, Словенија, Бугарск, Мађарска, Словачка, Белгија и БиХ). Учествовало је око 620 такмичара у скоро 800 категорија.

Током цијелог дана у спортској дворани Гимназије виђена су надметања у катама и борбама за све узрасте. Они су својим квалитетом који посједују, у такмичарском смислу подигли квалитет бијељинског турнира на још виши ниво.



-Овај турнир налази се у званичном Карате календару Босне и Херцеговине , као и званичном календару Републике Српске. Турнир је већ сада можемо рећи традиционалан и интернационалног карактера, јер на њему учествују 62 клуба из чак девет земаља. По први пут толико учесника имамо у Бијељини, а ријеткост је и у БиХ. Толики број земаља окупити на једном турниру заиста је част и из године у годину мислим да ћемо расти. Оно што нам недостаје јесу услови да би могли бити организатори још много већих догађаја, па чак и званичних догађаја попут Балканског првенства, а били смо и званични домаћини званичних првенстава РС за сениоре и млађе категорије и можемо одговорити таквим задацима. Годинама уназад, Карате клуб „УНСУ“ присуствује на свим такмичењима, како у БиХ, тако и у Региону, свјетским лигама и биљежимо заиста фантастичне резултате.  Да би имали све ово што данас имамо у Бијељини потребно је да имати контаке, односе, да будете добро позициониран клуб, да имате добре и квалтетне такмичаре, тек  онда можете очекивати долазак такмичара и клубова у овом броју“ истакао је Горан Ивковић, предсједник Карате клуба „УНСУ“ и директор турнира „Трофеј Бијељине“, Отвореног карате првенства Града Бијељина и овом приликом захвалио се генералном покровитељу турнира, Градској управи Града Бијељина и спонзору данашњег турнира компанији „LYKOS BALKAN METALS“.



Радослав Остојић, савјетник градначелника Бијељине казао је да данашњи догађај лијеп начин да се промовише град Бијељина и карате као спорт.

-Са задовољством смо покровитељи оваквих догађаја јер сматрамо да  улагање у спорт треба да буде континуирано. Спорт је једна од најважнијих дјелатности која има не само здравствену, него и педагошку димензију“, нагласио је Остојић.

Младен Лујић, извршни директор „LYKOS BALKAN METALS“ компаније истакао је да компанија „LYKOS BALKAN METALS“ спонзор Карате клуба „УНСУ“, а такође и данашњег турнира.



-Велика част и задовољство да као друштвено одговорна компанија подржимо  једну овакву манифестацију и младе наде које желе да се баве спортом. Надамо се да ће се у будућности наставити традиција оваквих манифестација које ће окупљати велики број младих спортиста, како из регије, тако и цијелога свијета“, закључио је Лујић.



Генерални покровитељи данашњег турира су Градска управа Града Бијељина,  Министарство за породицу, омладину и спорт, те  компанија „LYKOS BALKAN METALS“ која је спонзор данашњег догађаја. Овом приликом су додјељене и захвалнице генералном покровитељу турнира и спонзору.

Семберија инфо