СПИСАК НИЈЕ САЧИЊЕН – И ЛУКА ВУКОВИЋ ИМА ШАНСУ ДА ИДЕ :: Semberija INFO ::

 

СПИСАК НИЈЕ САЧИЊЕН – И ЛУКА ВУКОВИЋ ИМА ШАНСУ ДА ИДЕ


Породица каратисте Луке Вуковића, освајача бројних медаља на међународним карате такмичењима, тврде да „списак надлежних на ниову БиХ још није формиран и не зна се ко ће на њему бити“.

„На основу свих досадашњих бодовања на разним такмичењима, Лука Вуковић има четири поена, а Саша Недић три“, изјавио је Славиша Вуковић, отац Луке Вуковића.

Он каже да је његов син најтрофејнији каратиста у Бијељини и Републици Српској,  те да управо због те чињенице у петак, 13. септембра, има пријем у Влади РС, код министра породице, омладине и спорта Соње Давидовић. „Није спортски, људски, нити морално деградирати нечији успјех и прејудицирати списак имена каратиста за учешће на Свјетском првенству. Лично, као родитељ никада овако нешто не бих могао урадити. Не волим неправду и то је разлог зашто се оглашавам. Мени је сатисфакција у животу да имам дијете какво имам, васпитано, културно и уз то успјешно у спорту, а има свега 18 година. Није он само мој понос, него понос спорта Бијељине, Семберије и РС, каже Вуковић. Он подсјећа да је Лука Вуковић, члан КК „Патери“, до сада освојио више од 300 стотине медаља, између осталог, да је ове године на Свјетском купу у Умагу освојио бронзану медаљу у категорији млађих сениора, сребро на Балканском првенству, да је вишеструки првак БиХ у тешкој категорији, вишеструки првак РС... 

Портал „Семберија инфо“ објавио је у петак, 6. септембра, апел за прикупљање финансијске помоћи за млађег сениора Сашу Недића, након што се нашој редакцији обратио Горан Ивковић из КК „Унсу“ са тврдњом да Недић иде на Свјетско првенство у Чиле 24. октобра, али да је његов одлазак упитан уколико се не скупи 6.000 КМ. Ивковић је подсјетио да је Саша Недић на Државном првенству, које је одржано у Вогошћи у  организацији Карате савеза БиХ, освојио прво мјесто и тиме објединио титулу првака РС и титулу првака БиХ. Ивковић је изјавио да резултат који је Недић постигао, осим учешћа на Свјетском првенству у Чилеу, гарантује му и учешће на Балканском првенству у Словенији половином децембра и Европском првенству у Мађарској наредне године у фебруару.

Портал „Семберија инфо“ отворен је за изношење ставова и ни у којем случају се не стављамо на било чију страну нити желимо да фаворизујемо било којег спортисту. Након потврде надлежних да списак са нивоа БиХ није формиран, Ивковић нам је рекао да ће Недић бити на списку. Према његовим ријечима, наступ на државном првенству БиХ био је „обавезан за све такмичаре који желе да наступити на Свјетском  и Балканском 2019. и Европском првенству 2020. године, и изборног је карактера за репрезентативне селекције БиХ“.  

Портал „Семберија инфо“, као и „Семберске новине“, наставиће да раде професионално, да се држе чињеница,  а не прогноза и понављамо да сви имају могућност да изнесу своје ставове. У вези одласка каратиста на Свјетско првенство, портал „Семберија инфо“ и „Семберске новине“ желе да се обојица наших каратиста из Бијељине нађу на списку за одлазак у Чиле.

Семберија инфо/Зорица Кусмук