ДНС, САМАРЏИЋ: "ПЛАЧИ ВОЉЕНА ЗЕМЉО" :: Semberija INFO ::

 

ДНС, САМАРЏИЋ: "ПЛАЧИ ВОЉЕНА ЗЕМЉО"


Парастос за 81 погинулог борца Трећег пјешадијског батаљона Прве посавске бригаде Војске Републике Српске, обиљежен је код Споменика погинулим војницима Војске Републике Српске у Грчици, у порти храма Свете Петке у овом насељу, са почетком у 9 часова.
 
Помену, којим се чува успомена на див-јунаке, присуствовали су чланови породица палих бораца, представници борачког удружења, представници политичког живота Брчког из реда српског народа, међу којима је и делегација ДНС-а Одбора дистрикта Брчко, Ђорђе Самарџић, потпредсједник и Далибор Петровић, предсједник Организације младих.


 
"Сабрали су нас мученици и јунаци данас у Грчици, да се поклонимо њиховој жртви и како рече Пекић ,,не да постанемо нешто друго, него да откријемо шта смо".", истакао је Ђорђе Самарџић.
 
Додао је: "Побусни је понедељак, Васкрс за мртве, сећамо се и жртава Јасеновца. Душа сваког Србина јеца, хоће срце да искочи од туге за стотинама хиљада, невино страдалих. Ми тугујемо и плачемо, и камен би проплакао и пропиштао."
 
И закључио: "Молимо Господа да се зло више никада не понови. Слава јунацима и хвала; вечни мир мученим душама рода мога."