РСС обиљежила Дан планете Земље, малишани садили саднице и учили о природи :: Semberija INFO ::

 

РСС обиљежила Дан планете Земље, малишани садили саднице и учили о природи


Омладина Републичке странке Српске обиљежила је данас у градском парку у Бијељини 22. април – Међународни дан планете Земље, а малишани који су присуствовали овом догађају имали су прилику да науче да саде цвијеће, поврће и воће, да чују због чега је важно да људи брину о планети, те како да се односе према природи.
 
Дипломирани инжењер пољопривреде Јована Ковачевић појаснила је присутној дјеци и њиховим родитељима због чега су за живи свијет битни ваздух, вода, биљке, и на који начин могу, у слободно вријеме, да допринесу очувању Земље.
 
- Између осталог, рекла сам им да нам је планета Земља подарила живот, а да ми сада треба њу да чувамо и помогнемо јој да опстане. Човјек може и позитивно и негативно да утиче на развој планете, а наше данашње поруке су усмјерене ка томе да позитивне ствари превладају и да тако Земљу сачувамо будућим генерацијама – исткла је Ковачевићева и додала да Бијељини недостаје још паркова и зелених површина у градском језгру.
 
Обиљежавање 22. априла - Међународног дана планете Земље успостављено је 1970. године, када су милиони људи у Сједињеним Америчким Државама изашли на улице и протестовали због штете коју животној средини наносе људске активности.