Данас је 22. април - Дан планете Земље :: Semberija INFO ::

 

Данас је 22. април - Дан планете Земље


Обзиром да се данас, 22 априла обиљежава Међунарадни дан планете Земље ученици ЈУ ОШ "Дворови" из Дворова обиљежили су овај дан на начин што су засадили стабла тополе  у  школском дворишту.

Примарни циљ обиљежавања овог дана су подизања еколошке свијести и стварање одрживог екосистема на Земљи за будуће генерације.

Дан планете Земље службено се обиљежава од 1992. године, када је током Конференције УН о животној средини и развоју у Рио де Јанеиру, на којој је учествовао велики број представника влада и невладиних организација, усклађен далекосежни програм за промовисање одрживог развоја.

Све саднице, школа је у виду донације добила од омладинског удржења "Визија младих" у сарадњи са Градом Бијељина у склипу акције "Април-мјесец чистоће".

"Данас је наша школа обогаћена новим садницима дрвећа . Наши ученици су стекли нова знања о екологији и животној средини. Дрво је можда најбољи поклон који можемо добити, јер оно живот значи. На овај начин своју земљу чинимо још љепшом" - поручују из ове установе.