Презентација Акционог плана за унапређење социјалних услуга :: Semberija INFO ::

 

Презентација Акционог плана за унапређење социјалних услуга


Удружење ,,Центар за интегративну инклузију Рома и Ромкиња Отахарин'' данас организује презентацију финалног нацрта документа ,,Акциони план за унапређење социјалних услуга Града Бијељина'' и примјера добрих пракси пружаоца социјалних услуга. Презентација ће бити одржана у Етно-селу ,,Станишићи''.

- Имајући у виду чињеницу да је Град Бијељина усвојио, у децембру 2018. године, ревидирану Стратегију локалног развоја Града Бијељина за период 2019 - 2023. година, која је усклађена са Агендом 2030, односно циљевима одрживог развоја, израда Акционог плана за остваривање социјалне укључености кроз унапређење социјалних услуга Града Бијељина логичан је корак најприје у постизању бољег квалитета живота за маргинализоване и рањиве групе, водећи се кључним принципом Агенде 2030 да нико не смије бити искључен.

- Нацрт документа је резултат рада на четири радионице на којима су професионалци из својих области дали допринос изради оваквог документа. Учешће у изради овог документа узеле су сљедеће институције и организације: Град Бијељина, Центар за социјални рад, Омбудсман за дјецу, Јавни фонд за дјечију заштиту, Савез општина и градова, као и релевантна удружења и невладине организације'', порецизирају из Удружења ,,Центар за интегративну инклузију Рома и Ромкиња Отахарин''.