ДОМ ЗДРАВЉА: ЗАПОСЛЕНИ ИСПРАТИЛИ НАЧЕЛНИЦУ ПОРОДИЧНЕ МЕДИЦИНЕ У ПЕНЗИЈУ :: Semberija INFO ::

 

ДОМ ЗДРАВЉА: ЗАПОСЛЕНИ ИСПРАТИЛИ НАЧЕЛНИЦУ ПОРОДИЧНЕ МЕДИЦИНЕ У ПЕНЗИЈУ


Прије неколико дана, у великој сали Дома здравља, запослени у овој здравственој утанови у пензију су испратили дугогодишњу начелницу Службе породичне медицине прим. др Мару Митрић, специјалисту опште медицине.

Прим др. Мара Митрић рођена је 1958. године у Бијељини. Медицински факултет завршила је у Тузли 1983. године, специјализацију из опште медицине 1994. године у Београду, а доедукацију из породичне медицине 2005. године у Добоју. Током своје професиналне каријере, на мјесту начелника Службе опште медицине Дома здравља Бијељина налази се од 1996. године, а од 2004. године именована за руководиоца Пројекта породичне медицине као и Програма превенције масовних и незаразних болести у ДЗ Бијељина. Такође, била је ментор студентима медицине, члан комисије за унапређење квалитета рада и комисије за стручну помоћ у изради правилника о систематизацији послова.



У року пандемије Ковид-19, обављала је дужност координатора регионалног Ковид карантина у Бијељини. Аутор је неколико стручних радова из области породичне медицине и активни је члан Удружења љекара породичне медицине Републике Српске. Од стране Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске 2013. године додијељен јој је назив примаријуса.

​Менаџмент и колеге из Дома здравља, захвалили су се на дугогодишњој доброј сарадњи и колегијалности и пожељели прим. др Мари Митрић добро здравље и лијепе пензионерске дане.