РЕАЛИЗОВАНА АКЦИЈА ПОЈАЧАНЕ КОНТРОЛЕ УЧЕСНИКА У САОБРАЋАЈУ: ПАЗИТЕ КАКО ВОЗИТЕ! :: Semberija INFO ::

 

РЕАЛИЗОВАНА АКЦИЈА ПОЈАЧАНЕ КОНТРОЛЕ УЧЕСНИКА У САОБРАЋАЈУ: ПАЗИТЕ КАКО ВОЗИТЕ!


FOTO: Bijeljina danas
Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина у периоду од 21. до 25. aвгуста реализовали су регионалне акције појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу брзине кретања, контролу алкохолисаности возача у саобраћају, као и контролу возача двоточкаша.
 
Током наведене акције контролисано је 865 учесника у саобраћају, од чега је 526 возача подвргунуто алкотестирању. Због вожње у алкохолисаном стању санкционисано је и искључено из саобраћаја 75 возача,  док су 174 возача санкционисана  због прекорачења прописане брзине кретања.
 
У концентрацији од 0,01 до 0,30g/kg алкохола у организму затечено је и санкционисано шест возача, од 0,31g/kg до 0,80g/kg  затечено је и санкционисан 41 возач,  од 0,81g/kg до 1,5g/kg санкционисано je 23 возача  и преко 1,5g/kg  пет возача који су и  лишени  слободе задржавањем. Један возач је искључен из саобраћаја због одбијања да се подвргне алкотесту.
 
Током провођења акције која се односила на контролу возача двоточкаша, издата су 24 прекршајна налога, од чега је највише налога издато на неношење заштитне кациге и то 14, па слиједе прекршаји вожње без прописане категорије, те прекршаји гдје возачи нису имали потврде о регистрацији.
 
Полицијска управа Бијељина  ће и у наредном периоду наставити са провођењем активности у вези са брзином кретања и присуством алкохола у организму. Апелујемо на све учеснике у саобраћају да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што виши ниво'', упозоравају из полиције.