ПРИКУПЉЕНО 4000КМ ЗА ЛИЈЕЧЕЊЕ НИКОЛЕ ГРАБОВИЧКИЋА :: Semberija INFO ::

 

ПРИКУПЉЕНО 4000КМ ЗА ЛИЈЕЧЕЊЕ НИКОЛЕ ГРАБОВИЧКИЋА


На хуманитарном концерту у Бијељини "Акордион фантази 2", који је извео виртуоз на хармоници Душан Секулић са својим бендом, прикупљено је око 4.000 КМ за лијечење тридесетпетогодишњег суграђанина Николе Грабовичкића.
 
На хуманитарни концерт, одржан синоћ на крову зграде Центра за културу, дошло је неколико стотина суграђана обољелог младића.
 
Директор Центра за културу "Семберија" Слађана Лекић рекла је да је првобитно продато 300 планираних улазница по 10 КМ, а у току дана је у продају пуштено још 100.
 
"У акцији је отприлике прикупљено до 4.000 КМ. То ћемо знати тек у понедјељак заједно са Секулићем и уплатити за Николино лијечење на хуманитарни рачун отворен у Сбербанци или уручити породици", навела је Лекићева.
 
Она је додала да је концерт одржан у оквиру Секулићевог пројекта "Упознајте музику". Никола Грабовичкић из Бијељине тренутно је на лијечењу у Њемачкој, за шта је његова мајка Дана обезбиједила новац продавши породичну имовину у Завидовићима, гдје су живјели до рата. На тај начин обезбиједила је 160.000 КМ за терапије што је плаћено болници у Хамбургу.
 
Дана је рекла Срни да је, након тога, отварањем рачуна у банци у оквиру хуманитарне акције која је у току, за Николу прикупљено још 50.000 евра.
 
Новац за помоћ може се уплатити на број рачуна Сбербанке Бијељина 567-343-59002389-88 /за лијечење Николе Грабовичкића/.
 
(срна)