“Потпуно опремљено за хитне случајеве” Дом здравља Угљевик добио ново санитетско возило :: Semberija INFO ::

 

“Потпуно опремљено за хитне случајеве” Дом здравља Угљевик добио ново санитетско возило


Дом здравља Угљевик добио је од Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске ново санитетско возило вриједно 132.000 КМ, које је потпуно опремљено за хитне случајеве, изјавила је директор ове здравствене установе Цвјетана Драгоњић.

Драгоњићева је у 2021. години именована за директора Дома здравља Угљевик и за то вријеме ова здравствена установа биљежи позитивно пословање.



"Успјели смо да успоставимо одличну сарадњу са локалном управом и Министарством здравља и социјалне заштите и сматрам да сви домови здравља, за добробит грађана и пацијената, морају имати сарадњу са општином као оснивачем, са надлежним министарством и Фондом здравственог осигурања", изјавила новинарима Драгоњићева.

Драгоњићева је захвалила ресорном министру Алену Шеранићу за подршку.

Помоћник директора за медицинска питања у угљевичком Дому здравља Душан Илић рекао је да ће донација санитетског возила много значити грађанима, али и запосленима у здравственој установи, јер ће олакшати транспорт и збрињавање пацијената.

Шеф возног парка у Дому здравља Владан Лазић изјавио је да ова здравствена установа има пет санитетских возила и пет запослених возача, а мјесечно пређу до 15.000 километара збрињавајући пацијенте до Бијељине, Бањалуке и Београда.