Народна коалиција „Покренимо Бијељину“ данас организује панел дискусију - Подршка семберском селу :: Semberija INFO ::

 

Народна коалиција „Покренимо Бијељину“ данас организује панел дискусију - Подршка семберском селу


Народна коалиција „Покренимо Бијељину“ данас организује панел дискусију која ће бити одржана у Галерији Центра за културу Семберија са почетком  у 11 часова.

Учесници панел дискусије су министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић, директор Аграрног фонда Града Бијељине Златан Лазаревић, одборник у Скупштини града Бијељина и предсједник скупштинске Комисије за пољопривреду и село Бобан Јовичевић и предсједник Удружења пољопривредника „Села Семберије“ Бошко Радић.

Како су организатори најавили, овом приликом ће бити говора о значају највећег аграрног буџета у историји Републике Српске, а даће се и одговори на друга важна питања из области аграра, као што су - како до подстицаја у овој години и шта садржи нови правилник Министарства?

Биће говора и о успјешно реализованој првој фази пројекта урбанизације села и припремама за реализацију друге фазе у износу од два милиона марака, о производњи хране и пољопривреди као темељу опстанка и будућег развоја Републике Српске.