Мјештани Попова поручили градоначелнику Петровићу: Сити смо Ваших неиспуњених обећања! :: Semberija INFO ::

 

Мјештани Попова поручили градоначелнику Петровићу: Сити смо Ваших неиспуњених обећања!


Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић буквално је побјегао са синоћње предизборне трибине у селу Попови, након што су му огорчени представници Савјета мјесне заједнице и мјештани тог семберског села поставили низ неугодних питања у вези с неиспуњеним обећањима која је градоначелник Поповљанима дао прије пуних осам мјесеци.

Како су нам пренијели присутни на скупу, којег су у Поповима организовале Петровићеве присталице, мјештани су најприје саслушали познате градоначелникове тираде о „поштењу“.

- Кад смо добили прилику да му поставимо питања, подсјетили смо га на сва његова неиспуњена обећања, која је мјештанима Попова дао приликом посјете у јулу прошле године. Ту су пројекти асфалтирања и реконструкције локалних путева, пресвлачење пута од Бијељине до Попова, санација крова на школи, уређење гробља, уређење плаже код Павловић моста, уређење првог јавног сеоског купатила, опремање дома културе...Речено нам је да ће ови пројекти ући у буџет за 2023. годину, што се није десило. Ставка у буџету за Попове била је нула конвертибилних марака! У новембру прошле године пописали смо сва обећања Љубише Петровића и упутили му писмени захтјев, на који никада није одговорио – речено нам је у Поповима.



Оно што је посебно наљутило мјештане је игнорисање захтјева Поповљана да их градоначелник, у својству команданта Штаба за ванредне ситуације, посјети у вријеме поплава у јануару ове године.

- Све наше позиве и поруке путем телефона игнорисао је и није се појавио у Поповима у критичним тренуцима за наше становништво – испричали су нам у Савјету Мјесне заједнице Попови.

Мјештани кажу да Љубиша Петровић синоћ није имао одговор ни на једно постављено питање.

- Зато смо га, на крају, питали како га није стид да дође у село и тражи нашу подршку око опозива. Рекао је да га није стид, а онда, без икаквог извињења, напустио скуп. Лоше је то што је урадио, а још горе је то што су иза њега у ове двије године остала само неиспуњена обећања – поручили су огорчени мјештани семберског села Попови.