ЗАВРШЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА “ЗИМСКИ КОРЗО” :: Semberija INFO ::

 

ЗАВРШЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА “ЗИМСКИ КОРЗО”


Од 27. децембра 2022. до 15. јануара 2023. године, захваљујући заједничким снагама, Градска управа, Туристичка организација Града Бијељина и „Визија младих“, организовали су низ догађаја током празничне сезоне у оквиру “Зимског корзоа” на Тргу краља Петра И Карађорђевића.

Манифестација је почела са најмлађим суграђанима, кад су дјеца из вртића украшавали велику јелку, а у вечерњем термину на сцену је изашао виртуоз на хармоници Душан Секулић, који је наступом и спустио завјесу на завршетку “Зимског корзоа”.



Градоначеник Љубиша Петровић уз захвалност свим учесницима, није крио задовољство што су грађани Бијељине и гости, имали прилику да уживају током, скоро ти седмице разних културних и забавних садржаја.

- Са бијељинског трга смо слали поруке мира, љубави и доброг расположења. Осмјех на лицима суграђана, али и наших драгих гостију, најбољи су показатељ да смо успјели у организацији. То нам је мотив да наставимо тако и даље, а биће још много лијепих садржаја током године. Као човјека и као градоначелника, посебно ме радује што је трг свих протеклих дана био препун дјеце, а дјеца су наше најљепше богатство”, рекао је Петровић.



У име Туристичке организације, Драган Тешић је истакао да је ово једна од најуспјешнијих организација током празничних дана.
- Током манифестације “Зимски корзо”, оборили смо рекорде, јер је током манифестације, кроз град продефиловало више од 10. 000 људи, како домаћих, тако и гостију. Све ово доприноси и турустичкој карти нашег града, а на нама је да се трудимо да наредна манифестација, буде још боља од ове”, рекао је Тешић.

Предсједница Омладинске организације “Визија младих” Рада Мићић, изразила је задовољство постигнутим резултатима и нагласила да им је ово подстрек да још снажније и креативније раде и у наредном периоду.

​Сви учесници су награђени захвалницама, али и аплаузом публике. Захвалнице су уручене Центру за културу “Семберија”, Реплеј бенду, Мидл бенду, Петропавловским појцима, Позориштанцу “Маслачак”, Оркестру “Стара прича”, Ројал бенду, Олдтајмер клубу, Изгубизмо бенду, Музичкој радионици “Чаролија”, Удружењу гуслара  “Бијељина”, Етно групи “Богојављенска ноћ”, Бенду “Лавиринт”, СКУД “Сембеија”, Музичкој школи “Корнелије Станковић”, Оркесту хармоника Угљевик, ДЈ Спеакерхумпин, ДЈ Данијелу, ДЈ Ђолеxу, АД “Комуналац”, ДОО “Империо” и Душану Секулићу. 


Семберија инфо - О. Стјепановић