Начелник наложио бадњак: Угљевичани чекају Божић у порти храма Свете Петке Параскеве :: Semberija INFO ::

 

Начелник наложио бадњак: Угљевичани чекају Божић у порти храма Свете Петке Параскеве


У порти угљевичког храма Свете Петке Параскеве у присуству многобројних вјерника из Угљевика и оних који су у празничне дане дошли из дијаспоре традиционално је наложен бадњак.

Након вечерњег богослужења, вјерници су кренули у опход око храма, а потом су бадњак освештали протојереј Александар Тешић,  протојереј-ставрофор Милан Топић и ђакон Немања Марковић.

Протојереј Александар Тешић поздравио је вјернике божићним поздравом Мир Божији-Христос се роди!

- Дубоко вјерујем да народ овог краја има са чим изађи пред Господа. Наш принос Богу су дивне светиње које градимо, уљепшавамо, украшавамо и у њима срећемо. Принос Богу су искрене молитве, патријахално васпитање у породици, честитост, поштење, образ. Дај Боже да наставимо тако-поручио је Тешић који је архијерејски намјесник угљевичко-јањски.



Бадњак је наложио начелник Угљевика Василије Перић који је поздравио грађане пожеливши им да буду испуњени здрављем, срећом и благостањем.

- Пред нама је Божић, празник када смо посвећени ближњима, када настојимо да опростимо једни другима, да оживимо породицу, да се сјетимо старијих и немоћних и да се нађемо онима који су у невољи и помогнемо онима којима је најпотребније-поручио је Перић у честитки.

Перић је истакао да Богомладенац увијек снагу даје за нове почетке и даљи напредак који је пожелио свим Угљевичанима и свима у Републици Српској.

- Рад и љубав нека нас увијек подстичу да идемо напријед како смо ми у Угљевику и подмајевичком крају навикли. Наши људи, њихов рад и живот и подршка њима из свег срца, за нас је и даље приоритет свих приоритета-пожелио је Перић уз радосни поздрав Мир Божији-Христос се роди!

У културно-умјетничком програму настипио је Оркестар хармоника Основне школе "Алекса Шантић" из Угљевика.


За Семберија инфо - Младен Василић