Расвјетљено кривично дјело „Разбојништво“ на штету златарске радње у Бијељини :: Semberija INFO ::

 

Расвјетљено кривично дјело „Разбојништво“ на штету златарске радње у Бијељини


Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина, расвјетли су кривично дјело ,,Разбојништво“ које је извршено 09.12.2022. године око 18,30 часова, на штету златарске радње у Бијељини уз претњу употребе ватреног оружја од стране два  НН маскирана  лица

Приликом извршења кривичног дјела отуђено је више мушких ланаца жутог злата, чиме је причињена материјална штета у износу од око 23.000,00 КМ.
 
Оперативним радом на терену полицијски службеници Полицијске управе Бијељина дошли су до основа сумње да су извршиоци кривичног дјела,, Разбојништво“ лица Х.В. и Х.А.обоје из Тузле. Наиме, наведени су према оперативним сазнањима након извршеног кривичног дјела ,,Разбојништво“ удаљили се изван граница Босне и Херцеговине, те је за истим  била расписана потрага. На основу расписане потраге лица су 02.01.2023. године од стране Граничне полиције лишена слободе приликом уласка у БиХ.
 
У току је криминалистичка обрада лица лишених слободе, након чега ће исти бити предати у надлежност и на даље поступање Окружном јавном тужилаштву у Бијељини.