ОДРЖАНА КОМЕМОРАЦИЈА ПОВОДОМ СМРТИ ПРОФ. ДР ДРАГУТИНА МИРОВИЋА :: Semberija INFO ::

 

ОДРЖАНА КОМЕМОРАЦИЈА ПОВОДОМ СМРТИ ПРОФ. ДР ДРАГУТИНА МИРОВИЋА


Фото - Инфо Бијељина
У великом амфитеатру Факултета пословне економије Бијељина данас је одржана комеморација поводом смрти проф. др Драгутина Мировића, дугогодишњег професора Факултета пословне економије Бијељина Универзитета у Источном Сарајеву који је преминуо 28.12.2022. године након дуге и тешке болести.

Комеморативни скуп је почео минутом ћутања. Присутнима се најприје, у име Универзитета у Источном Сарајеву и Факултета пословне економије Бијељина обратио проф. др Срђан Лалић који се дирљивим говором опростио од професора и свог драгог пријатеља.

Дирљиве ријечи кроз сузе свом великом пријатељу и колеги са којим се опрашта са болом и тугом упутио је и проф. др Срђан Дамјановић.

Присутнима се обратила и проф. др Јелена Дамјановић која је била асистент и најближи сарадник професора Мировића.

У име студената на комеморацији је говорила Ања Рајак, опраштајући се са „омиљеним професором“, присјећајући се шала, али и упечатљивих порука које ће његови студенти памтити цио живот.

Опроштајну пјесму професору прочитала је Нела Бркић.

Многобројни пријатељи, сарадници, колеге, познаници који су дошли да изразе саучешће породици и колегама професора Мировића, своје утиске, сјећања, лијепе ријечи, драге успомене, уписали су у књигу жалости.
 
Проф. др Драгутин Мировић биће сахрањен данас, 29.12.2022. године, у 13 часова, на градском гробљу у Пучилама.