ОДРЖАНО ДУХОВНО ВЕЧЕ ПОВОДОМ СЛАВЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

ОДРЖАНО ДУХОВНО ВЕЧЕ ПОВОДОМ СЛАВЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА


Да Град Бијељина има много пријатеља, доказ је 27 делегација које су допутовале из братских и пријатељских градова поводом славе града, Светог Пантелејмона. Градоначелник МићоМићић, с поносом је нагласио да је “богат човјек који има пуно пријатеља”

-Великиброј пријатеља је доказ да добро радимо и да смо узор многима, али и да учимо од бољих. Свети Пантелејмон, симбол је несаломљивости и снаге вјере и ми се трудимо да градимо толерантне заједнице и да Бијељина буде град једнаких шанси за све људе и град будућности”, рекао је градоначелник на “Пантелинској духовној вечери” одржаној у Центру за културу и подсјетио на бројне пројекте који су урађени у протеклом период, али пројекте су у току и у најави. Поводом заштитника града Светог Пантелејмона у Бијељину су пристигле и бројне честитке пријатељских и братских општина, а међу њима је на свечаности прочитана честитка српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика. 

-Слава је прилика за заједничку молитву за здравље, родну годину, за боље сутра”, наведено је у честитки. Овогодишњи кум славе је градоначелник Будве Марко Царевић који је пожелио да Бијељина иде великим корацима у бољу будућност. 

Амбасадор Србије Александар Ђорђевић истакао је  да је слава Бијељине велика светковина на којој се окупило много братских градова и из Србија, али и велики дио Европе, додавши да је сарадња Србије и Републике Српске одлична и да ће убудуће само јачати. У умјетничком програму “Духовне вечери”, наступили су Хор "Србадија" и српски глумци Мирјана Гавриловић и Бранислав Лечић. Поводом славе Града, на Тргу ће од 21, 30 часова бити и концерт Маје Беровић.

Семберија инфо