БИЈЕЉИНА: Ускоро манифестација „Истраживачка авантура“ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: Ускоро манифестација „Истраживачка авантура“


Градска управа Града Бијељина у сарадњи са Удружењем иноватора регије Бијељина, образовним институцијама и РК „Искра“ организује манифестацију „Истраживачка авантура“. Манифестација је предвиђена за 15. децембар од 17 до 20 часова у просторијама Музеја „Семберије“ и Галерије у Центру за културу „Семберија“. 

„Истраживачка авантура“ пружиће љубитељима науке бесплатне садржаје, у којима ће моћи да истраже спој науке и умјетности, док ће даровитим појединцима дати простора да искажу свој таленат. Ученици основних школа, до петог разреда, учествоваће са својим цртежима на тему науке, док ће старији основци, заједно са средњошколцима, учествовати са макетама, изумима и презентацијама, у складу са њиховим годинама. Поред тога, иноватори, професори и студенти учествоваће са озбиљнијим експериментима.



Посјетиоци ће моћи да се упознају са радио-пријемницима из Другог свјетског рата, животима разних научника, интересантним радионицама и интерактивним радом. Поред тога, моћи ће да виде мноштво експеримената, који ће се изводити пред њима, да слушају презентације о темама новијих научних открића, све до представе најмлађих учесника.

Најбоље иноваторе и учеснике следују награде. Сви учесници биће распоређени у три групе, а из сваке групе биће награђена по три учесника.

Позивамо све заинтересоване љубитеље авантуре да истражују и својим присуством увеличају овај догађај.