ЈЗУ БОЛНИЦА "СВЕТИ ВРАЧЕВИ" БИЈЕЉИНА - ПОСЈЕТА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЖЕНЕВСКЕ БОЛНИЦЕ :: Semberija INFO ::

 

ЈЗУ БОЛНИЦА "СВЕТИ ВРАЧЕВИ" БИЈЕЉИНА - ПОСЈЕТА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЖЕНЕВСКЕ БОЛНИЦЕ


Бијељинску болницу данас је посјетио здравствени економиста и специјалиста за јавно здравље Тхомас Вогел, директор пројекта за Одјељење за тропску и хуманитарну медицину Универзитетске болнице у Женеви. Он је заједно са директором проф. др Златком Максимовићем, и најближим сарадницима обиш аоодјељења, службе, операциони блок, ангио салу и ургентни блок гдје се упознао са организацијом рада у нашој здравственој установи. У делегацији је био и Елдин Фишековић, менаџер Пројекта јачања сестринства у БиХ. Након обиласка, одржан је састанак на којем су разматрани модалитети будуће сарадње са швајцарском Универзитетском клиником и Болницом у Бијељини.


 
Тхомас Вогел истакао је да је веома импресиониран оним што је данас имао прилике да види у нашој здравственој установи.
 
- Овако треба да изгледа једна модерна болница и на томе вам честитам. Колико сам имао прилике да видим, посједује савремену медицинску опрему, има довољно запослених а и након 10 година, болница изгледа као нова захваљујући добром руковођењу, рекао је г-дин Вогел.
 
Проф. др Златко Максимовић, директор болнице „Свети Врачеви“ захвалио се на данашњој посјети и истакао да је ово само почетак будуће сарадње.


 
-Бијељинска болница, која је једина из БиХ чланица Међународне болничке федерације - ИХФ, планирамо сарадњу са многим здравственим установама широм свијета, а Женевска Универзитетска болница (ХУГ), гдје је и сједиште главне канцеларије ИХФ-а и која броји преко 13.000 запослених је мјесто гдје се може пуно видјети и научити, истакао је први човјек бијељинске болнице.