ВАЖНО УПОЗОРЕЊЕ ВРСНИХ ПОЗНАВАЛАЦА РИЈЕКЕ ДРИНЕ: Дрина је дивља и у ковитлац хвата и пливаче и непливаче :: Semberija INFO ::

 

ВАЖНО УПОЗОРЕЊЕ ВРСНИХ ПОЗНАВАЛАЦА РИЈЕКЕ ДРИНЕ: Дрина је дивља и у ковитлац хвата и пливаче и непливаче


Нажалост, свједоци смо да сваког љета купање у и плаховитој ријеци Дрина може бити кобно. Највише страдају они који је слабо познају, а и нису врсни пливачи. Колико је Дрина непредвидива потврђују многи који су били само судионици неких немилих догађаја, а врсни зналци Дрине непрекидно упозоравају да се са овом ријеком не смије ,,играти’’.

Драгослав Марковић из Бијељине, пензионисани полицијац, који на Дрини, проводи већи дио времена и гдје има и викендицу, један је од оних који одлично зна како се влада Дрина упозорава за портал Семберија инфо. 



-Дрина је дивља Ријека, хвата и пливаче и непливаче у ковитлац и уколико не знају како да се понашају у води, могу се угушити. Матици се и пливач и непливач мора у једном тренутку препустити, да би се лакше дочепао неког дрвета или обале”, упозорава Марковић, истичући да у оваквим ситуацијама и друштво и медији закажу на почетку купалишне сезоне, јер би требало на вријеме обавијестити и младе и старе о  ћудима Дрине, о опасности која вреба све оне који уђу у воду.

“Дрина је дивља ријека и сваке године односи младе животе.  Не каже се случајно, да Дрина узима оне најбоље пливаче. Могу да кажем само то да човјек пожели да се трагедије никад више не десе”, поручује Драгослав Марковић.

Семберија ИНФО