ОБИЉЕЖЕНА КРСНА СЛАВА БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ РС :: Semberija INFO ::

 

ОБИЉЕЖЕНА КРСНА СЛАВА БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ РС


Наша борба и борба наших погинулих бораца, који су дали животе за Републику Српску, није била узалудна, јер данас живимо у слободној Бијељини и у слободној Републици Српској, изјавио је предсједник Борачке организације града Бијељина Миодраг Стевановић након ломљења славског колача на крсној слави Борачке организације Републике Српске - посвећеној Светом великомученику Димитрију.

“У протекла три мјесеца у два наврата дошло је до повећања борачког додатка и о борачкој проблематици пуно се више разговарало него свих ранијих година. Циљ је да се материјални статус борачке популације поправи, а то можемо успјети само уколико будемо сложни и уколико властима у Републици Српској изнесемо своје конкретне захтјеве. Овом приликом желим да поздравим телевизијску екипу из Београда, са новинарком Тамаром Грујић, која, уз подршку Градске управе Бијељина и наше Борачке организације учествује у акцији изградње куће за нашег ратног војног инвалида из Главичица Сашу Ристића који, након смрти супруге, сам брине о своје двоје дјеце”, изјавио је Стевановић.



Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, кум славе, изјавио је да за њега  представља велику част кумство данашњој слави Борачке организације.

“Борачка организација Републике Српске представља знак једнакости са Републиком Српском. Уз већи степен саборности и слоге можемо учинити пуно на побољшању материјалног статуса наших демобилисаних бораца, породица погинулих бораца и ратних војних инвалида”, истакао је градоначелник Љубиша Петровић.

(Семберија Инфо)