ТРЕЋИ КОНГРЕС АНЕСТЕЗИОЛОГА И РЕАНИМАТОЛОГА :: Semberija INFO ::

 

ТРЕЋИ КОНГРЕС АНЕСТЕЗИОЛОГА И РЕАНИМАТОЛОГА


Руководилац Службе за анестезиологију, реанимацију и интезивно лијечење бијељинске болнице прим. др Гордана Арнаутовић и сарадници учествовали су прошлог викенда на 3. Конгресу анестезиолога и реаниматолога са међународним учешћем који је одржан у Теслићу.
 
Организатори Конгреса су Удружење анестезиолога и реаниматолога Републике Српске (УАИРРС) и Удружење доктора медицине анестезиолога - реаниматолога у Федерацији Босне и Херцеговине (УДМАР).
 
"Имали смо прилику да у три Конгресна дана дискутујемо, подијелимо информације и своја искуства о актуелним темама из анестезиологије, реаниматологије, интензивне медицине и терапије бола, а у циљу унапређења лијечења пацијената у Једници интензивног лијечења и анестезија за комлексније хируршке захвате, који се све чешће раде у нашој здравственој установи", рекла је др Арнаутовић и истакла да је, захваљујући менаџменту болнице на челу са проф. др Златком Максимовићем, бијељинска болница постала веома отворена за сарадњу са великим здравственим центрима, не само у региону, него и у Европи.


 
Конгрес представља снажан подстицај за даљи развој анестезиологије, реаниматологије, интензивне медицине и терапије бола у Босни и Херцеговини.
 
Уз примаријус др Арнаутовић из наше здравствене установе на конгресу су учествовали и шеф јединице за интензивно лијечење прим. др Весна Живановић, анестезиолог др Оља Дабић и специјализанти др Ивана Обрадовић, др Ивана Ђурић и др Владимир Антонић.