У ТОКУ ДАНА ДИЈАСПОРЕ ОТВОРЕН РЕСТОРАН СИМИНА ЧЕСМА :: Semberija INFO ::

 

У ТОКУ ДАНА ДИЈАСПОРЕ ОТВОРЕН РЕСТОРАН СИМИНА ЧЕСМА


Међународни судија за квалитет сирове кафе Илија Ђурић који живи и ради у Београду отворио је ресторан у родном крају у општини Лопаре.

Ресторан „Симина чесма“ налази су у мјесту Потраш код Лопара на магистралном путу Бијељина-Тузла.
Ђурић је нагласио да га је љубав према родном крају и Републици Српској постакла да отвoри ресторан и посао са угоститељством пренесе у родни крај.


„Рођен сам у селу Веселиновац у општини Лопаре, у Београд сам отишао прије 30 година а након завршетка посла желим да се вратим овде и сва своја искуства са угоститељством у вези хране, вина, кафе из разних дијелова свијета пренесем у родни крај“, рекао је Ђурић.

„Симина чесма“ је Планинска кућа издвојена из урбане средине на планини Мајевици.

„Желимо да развијамо туризам, посебно јер се ресторан налази у рејону гдје се почиње градити Спортско-рекреативни центар „Бусија“, навео је Ђурић.

Он је додао да путује по свијету, предсједавајући жиријем за квалитет кафе на разним свјетским дестинацијама.

„Путујем по екваторијалном дијелу гдје се производи кафа од Азије, Африке и Јужне Америке а најљепше се осјећам у Републици Српској“, нагласио је Ђурић.

Ресторан „Симина чесма“ тренутно запошљава осам радника са могућношћу проширења капацитета и броја радника.

„Нудимо богату гастро понуду у прелијепом етно амбијенту а први смо угоститељски локал на уласку у Републику Српску када се иде из федерације БиХ“, рекао је Ђурић и захвалио руководству општине Лопаре на сарадњи и подршци.