ПЕДАГОШКИ ФАКУЛТЕТ У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

ПЕДАГОШКИ ФАКУЛТЕТ У БИЈЕЉИНИ


Потписан уговор о сарадњи са Центром за развој иновација из Малог Зворника

Декан Педагошког факултета у Бијељини професор др Далибор Стевић потписао је данас у име ове високошколске установе уговор о пословно - техничкој сарадњи  с представницима Центра за развој иновација у области животне средине који егзистира при општини Мали Зворник.


Стевић је уговор потписао са замјеником предсједника општине Мали Зворник Милисавом Деспотовићем.
Након потписивања уговора, декан Стевић изјавио је да да је ова година била изузетно успјешна за ову високошколску институцију, те де је потписано тридесетак уговора о пословној сарадњи са партнерима из БиХ и иностранства, из области науке, културе и спорта.

“Наш циљ је да кроз будуће активности реализујемо неке значајне пројекте у који ће бити укључени наши студенти и професори, а од тих пројеката користи ће имати шира друштвена заједница. Очекујемо плодну сарадњу и у области прекограничне сарадње између Бијељине И Малог Зворника”, истакао је професор Стевић.

Љиљана Ристановић, сарадник у малозворничком Центру за развој иновација у области животне средине, подсјетила је да овај центар настао прије четрнаест мјесеци, уз подршку Министарства за иновације и технолошки развој у Влади Србије.

“Центар  у Малом Зворнику функционише као старт - ап центар, односно као бизнис - инкубатор центар за подршку креирању и развоју пословних идеја.  Опремљен је савременом опремом и средствима која служе за организовање различитих едукативних радионица и семинара. Што се тиче рада центра, намијењен је за подршку креирању и разради пословних идеја за почетнике у бизнису. Центар пружа подршку и развијеним компанијама које могу  кроз разне едукације унаприједити своје пословање, производе и услуге. Сарађујемо и са цивилним сектором и образовним институцијама. Циљ нам је да подстакнемо прекограничну сарадњу у различитим областима, да заједнички наступамо код домаћих и иностраних фондова за пројекте. Имамо добру сарадњу и са Технолошким факултетом из Каракаја”, истакла је Љиљана Ристановић.
Семберија Инфо