Почиње спортска јесен :: Semberija INFO ::

 

Почиње спортска јесен


Јесен је стигла. За љубитеље спортских такмичења то значи само једно – почетакнове сезоне у дворанским спортовима. Ове, 2022/23. сезоне грађани Бијељине ће имати прилику пратити наступ неколико градских екипа у елитном рангу бх. спорта. У новој сезони, Бијељина ће имати два кошаркашка клуба у Премијер лиги БиХ. КК „Радник“ је прошлу сезону. као повратник у елитни ранг бх. кошарке. одиграо не толико добро. али су на крају успјели изборити опстанак и прилику да ове сезоне покажу да заслужују статус премијерлигаша. Основа екипе је остала из прошле сезоне. уз најаву неколико појачања. МирославТодић, некадашњи кошаркаш Радника, ново је лице на клупи бијељинске екипе.

-Искуство које је стекао у бројним клубовима и сарадња са озбиљним кошаркашким стручњацима свакако ће му омогућити да своје богато знање пренесе на наш клуб и играче који ће бранити боје ,,Радника'' у сљедећој сезони“, саопштили су за ,,Семберске новине'' из КК „Радник“.


Кошаркашки клуб „Будућност“ други је премијерлигаш из нашег града. Прошле сезоне, побједом против КК „Славија“ у плеј офу Прве лиге РС изборили су пласман у Премијер лигу БиХ и тако окончали изузетно успјешну сезону. Екипа ,,Будућности'' је, и на клупи и на паркету, задржала костур екипе из прошле сезоне. Уз стандардне Еркића, Пељту, Јовановића, Божовића, Џафића, екипу су појачали Ади Захирагић и Његош Сикираш. Током припремног периода, до изласка овог броја „Семберских новина“ тренер Јосип Панџа своју екипу је уигравао против екипе КК „Цедевита јуниор“ из Загреба, ,,Борца'' из Бањалуке, ,,Вриједносница'' из Осијека, ,,Металца'' из Ваљева и ,,Слободе'' из Тузле. Поводом Дана града, 24. септембра, КК „Будућност“ је добио Златну значку града за остварене изузетне спортске резултате, развој и афирмацију спорта на територији града Бијељина.

 
Одбојкашки клуб „Радник“ спремно дочекује нову сезону. Прошлу сезону су завршили на петом мјесту Премијер лиге БиХ са омјером 10 побједа и осам пораза. Екипа је додатно појачана како би се у новој сезони остварио још бољи резултат. Уз новог тренера (Владимир Шаренац) потписали су још Милан Копривица, Лука Благојевић, Миодраг Маринковић и Вук Меденица.


КМФ „Radnik MD Shop'', након што се прошле сезоне, без уписаног пораза, практично прошетао кроз Прву футсал лигу РС, искористио је љетњу паузу и довео неколико квалитетних појачања у свој тим. Давор Арнаутовић, Никола Вићић, Никола Влачић, Дејан Павловић и Владимир Џомбић су имена која познаваоцима прилика у футсалу говоре да ,,Радник'' у елити бх. футсала неће играти епизодну улогу.

-Град Бијељина сваке године поводом Дана града, 24. сепрембра, награђује заслужне колективе и појединце. Ове године је КМФ „Radnik MD Shop“ награђен Златном значком града Бијељина. Такође, треба истаћи да је и капитен нашег тима, Цвијетин Циле Павић  добитник златне значке. Оба ова признања су показатељ да су званичници, који воде наш град, увидјели да је наш клуб један од најбољих амбасадора Бијељине у Републици Српској и БиХ. Ове награде су нам само вјетар у леђа да наставимо даље“, рекли су за ,,Семберске новине''  у КМФ „Radnik MD Shop“.

Семберија инфо