БАЊАЛУКА НЕЋЕ ДОБИТИ "СЕМБЕРСКУ КУЋУ" :: Semberija INFO ::

 

БАЊАЛУКА НЕЋЕ ДОБИТИ "СЕМБЕРСКУ КУЋУ"


- И ове године Бањалука неће добити "Семберску кућу", иако је њено отварање најављено још прошле године.

Како је потврдио Драшко Илић, директор Центра за развој пољопривреде и села, за "Независне новине", град Бијељина није послао иницијативу за отварање "Семберске куће", а уколико такав захтјев буде био упућен, свакако ће се врло радо укључити у ту реализацију.

"Остало је да сами дођу до великог броја произвођача и великог броја производа како би се створили услови за отварање 'Семберске куће'", казао је Илић.

Додаје да отварање било које куће производа подразумијева озбиљан посао и припреме које се морају радити неколико година да би се стекли услови за само отварање.

"Поред већег броја произвођача и производа, потребно је и брендирати производе, испитати њихову здравствену исправност, радити декларисања, ријашити амбалажу и још много тога", истакао је Илић.

Према његовим ријечима, потребно је много рада и труда да би се отворила кућа домаћих производа, а у овом случају производа који би показали пољопривредни потенцијал Семберије.

"Ја вјерујем да људи, можда, још раде и припремају, а оног тренутка када се јаве, свакако да ћемо их подржати", рекао је он.

Овог тренутка, како он каже, у фази су подјеле средстава за подстицај у овој календарској години.

"Циљ је да пољопривредни произвођачи остваре своје права, то је оно што је тренутно актуелно, а програма и пројеката ће бити до краја године", закључио је Иић.
 
(Независне)