АГРАРНИ ФОНД: ПОТПИСАН ОКВИРНИ СПОРАЗУМ ЗА РУРАЛНИ РАЗВОЈ СЕМБЕРИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

АГРАРНИ ФОНД: ПОТПИСАН ОКВИРНИ СПОРАЗУМ ЗА РУРАЛНИ РАЗВОЈ СЕМБЕРИЈЕ


Директор Аграрног фонда града Бијељине Златан Лазаревић и представници извођача радова "Бијељина пут" д.о.о., "Зворник путеви” д.о.о. и "Галаx-нискоградња" д.д. потписали су данас у Бијељини Оквирни споразум за рурални развој Семберије - асфалтирање категорисаних  и некатегорисаних путева.

Лазаревић подсјетио је да ће Јавни позив за подношење захтјева савјета сеоских мјесних заједница у вези са улагањем око 2,4 милиона марака у асфалтирање путева и 0,6 милиона марака за постављање уличне расвјете у руралном подручју Семберије бити објављен на огласној табли Аграрног фонда.

„Ово је почетак провођења договора који смо претходно, са представницима свих савјета сеоских мјесних заједница, постигли предсједник Скупштине Града Бијељине Александар Ђурђевић  и ја као предсједник скупштинске Комисије за рад са мјесним заједницама“ рекао је Лазаревић.

Он се кратко осврнуо и на „пријетње“ градоначелника Бијељине да му истиче вријеме реализације утрошка ових средстава у укупном износу од 3 милиона марака, које је Аграрном фонду додијелио Фонд солидарности Републике Српске.

Петровић је тада употријебио израз ,,вријеме истиче тика-така“ и Лазаревићу запријетио кривичним пријавама.

“Што се тиче тика-така градоначелника, његових инсинуација и пријетњи, могу констатовати да није тужно -  било би смијешно. Пријетити у сред предизборне кампање са позиције градоначелника неком ко се бори да помогне развој села, а тај неко је на листи супротне стране, поприлично је дилетантски,“  нагласио је Лазаревић.

Он је упитао градоначелника Петровића да ли је истина да бесправно обрађује 20 хектара „државне земље“ не плаћајући Граду Бијељина накнаду, и да ли му то, уз низ других неправилности у раду, даје за право да некоме пријети?

„Неко, ко изгуби на суду тужбу за клевету да је  политичком корупцијом стекао  Ауди Q5, ко годинама  узурпира и обрађује 200 дунума  државне земље, ко кршећи Закон о локалној управи и самоуправи нелегално потроши 3.300.000 КМ на  нова  запослења у управи у којој је градоначелник, ко крши  Закон о реаговању и спашавању у ванредним ситуацијама и угрожава пољопривредне произвођаче не проглашавајући сушу, ко је обмануо пољопривреднике позивајући их да не продају пшеницу па сад муку муче са складиштењем, нема право да ми пријети“ рекао је Лазаревић.

Лазаревић је нагласио да га овакве или било какве друге пријетње неће омести  у намјери да Аграри фонд у складу са својим надлежностима, да допринос урбанизацији села у Семберији.

Док Семберија буде добијала нових 15-20.000 м асфалта, градоначелник ће ваљда објаснити како бодује, па бира кога ће запослити и шта ће асфалтирати!

Данас потписан Оквирни споразум за рурални развој Семберије - асфалтирање категорисанин и некатегорисаних путева!

Оквирни споразум за асфалтирање, "Аграрни фонд Града Бијељине" је потписао са "Бијељина пут" д.о.о., "Зворник путеви" д.о.о. и"Галаx-нискоградња" д.д. , а Јавни позив за подношење Захтјева од стране Савјета сеоских Мјесних заједница биће објављен на огласној табли Аграрног фонда!

Све у складу са договорима које смо Предсједник Скупштине Града Бијељине и моја маленкост обавили са свим члановима Савјета сеоских МЗ-ица!

Што се тиче тика-така градоначелника, његових прљавих инсинуација и морбидних пријетњи, могу само констатовати да није тужно било би смијешно!

Пријетити са позиције градоначелника неком ко се бори да помогне развој села у сред предизборне кампање, а тај неко је на листи супротне стране, поприлично је дилетантски!
Такође, увијек је било битније ко је рекао него шта је рекао!
 
Ако неко политичком корупцијом стекне Ауди Q5 и тужи за клевету па изгуби, годинама обрађује 200 дунума државне земље на "дивље" и не плаћа Богу тамјана, кршећи Закон о локалној управи и самоуправи нелегално потроши 3.300.000 КМ на запослења из личног хира, кршећи Закон о реаговању и спашавању у ванредним ситуацијама угрожава пољопривредне произвођаче директно на посљедице од суше,  обмане са својим сателитима пољопривредне произвођаче око цијене па сад муку муче са лагерованом пшеницом... нема право да мени пријети!

Наравно да ме те пријетње неће омести да урадим оно што сам замислио и што сам већ у више наврата радио за Семберију!

Док Семберија буде добијала нових 15-20.000 м асфалта, градоначелник ће ваљда објаснити како бодује, па бира кога ће запослити и шта ће асфалтирати!

Транспарентност се најбоље показује на дјелу, а не на ријалити причи!