ВЛАДА РС: У РЕКОНСТРУКЦИЈУ ШКОЛЕ У АМАЈЛИЈАМА УЛОЖЕНО 58.000 КМ :: Semberija INFO ::

 

ВЛАДА РС: У РЕКОНСТРУКЦИЈУ ШКОЛЕ У АМАЈЛИЈАМА УЛОЖЕНО 58.000 КМ


За реконструкцију и санацију подручног одјељења ОШ „Вук Караџић“ у Амајлијама, Влада Републике Српске издвојила је 58.000 КМ, а ово подручно одјељење, посјетила је помоћник министра за предшколско и основно васпитање и образовање Републике Српске Наташа Цвијановић.

-Реконструкција подручног одјељења је допринос унапређењу услова живота и рада у васпитно- образовној установи, што је значајно за дјецу и наставнике, јер уколико имате квалитетне услове за рад и наставни процес је много квалитетнији“, изјавила је Цвијановићева и подсјетила да су у протеклом периоду обезбијеђена су значајна средства за реконструкцију и санацију школских објеката и предшколских установа у Српској.

-Међу 24 школе које су укључене у овај програм вриједан два милиона КМ је и Подручно одјељење у Амајлијама“, рекла је Цвијановићева. Директор школе Предраг Рачановић се захвалио Влади РС и Министарству просвјете и културе што је ова школа уврштена у пројекат. Он је подсјетио да Подручну школу у Амајлијама похађа 60 ученика и појаснио да су са дозначеним средствима извршили санацију објекта, замијенили вањску и унутрашњу столарију, урађена је топлотна изолација објекта, замијењен цријеп на крову и санирани зидови у свим учионицама.

Semberija info