СТИГЛИ УЏБЕНИЦИ ЗА УЧЕНИКЕ ОСНОВНИХ ШКОЛА, ДОНАЦИЈА ГРАДСКЕ УПРАВЕ БАЊАЛУКА :: Semberija INFO ::

 

СТИГЛИ УЏБЕНИЦИ ЗА УЧЕНИКЕ ОСНОВНИХ ШКОЛА, ДОНАЦИЈА ГРАДСКЕ УПРАВЕ БАЊАЛУКА


Foto
У Лопаре је стигла пошиљка од 250 комплета уџбеника, који су донација градске управе града Бања Лука.
 
Они су, посредством општине Лопаре, уручени директорима основних школа за ученике од петог до деветог разреда из ове локалне заједнице.
 
Начелник општине Лопаре Радо Савић је изразио захвалност граду Бања Лука и градоначелнику Драшку Станивуковићу на донацији.
 
„Интересовање родитеља је велико и у наредних неколико дана уџбеници ће бити подијељени ученицима“, навео је Савић.
 
Он је рекао да су донирани уџбеници кориштени, али да су у добром стању, те да има довољан број комплета за све ученике наведених разреда у општини Лопаре.
 
„Ово ће поправити буџет родитеља и они ће моћи боље опремити своју дјецу за полазак у школу“, истакао је Драган Лукић, директор основне школе „Свети Сава“ Лопаре.
Он је изразио захвалност Граду Бања Лука и градоначелнику у своје име, у име ученика и родитеља.
 
Поменутој донацији придружио се Дом здравља Лопаре на челу са директором Желимиром Нешковићем, који је у договору са општинском управом Лопаре и начелником Савићем обећао помоћ у набавци радних свезака за све основце којима буду потребне.
 
„Радне свеске ће бити доступне нашим ученицима већ 1. септембара када наставници изврше анализу потреба“, додао је Нешковић.
У име градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића уџбенике је уручио привредник Милош Станишић.
 
„Након Модриче, Шамца и Угљевика на ред су дошле и Лопаре, стигли су бесплатни уџбеници и тиме смо обрадовали малишане“, рекао је Станишић.