ПРОСЛАВЉЕН СВЕТИ ПАНТЕЛЕЈМОН СЛАВА ГРАДА БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

ПРОСЛАВЉЕН СВЕТИ ПАНТЕЛЕЈМОН СЛАВА ГРАДА БИЈЕЉИНА


Foto: Semberija info
У присуству бројних званичника из политичког и јавног живота, те представника градова побратима и других гостију из региона, Бијељина је данас  обиљежила крсну славу Светог Пантелејмона.

Након литургије  у цркви Светог Ђорђа , градским улицама кренула је свечана литија до зграде Градске управе, гдје је традиционално обављен чин ломљења славског колача.

Грађанима Бијељине, окупљеним на платоу, обратио се Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије и у име свештенства честитао славу, велики празник - Светог Пантелејмона.



- Радујемо се када празнујемо једног дивног Светитеља Светог Пантелејмона који је заштитник љекара и медицинских радника. Он је и сам био љекар али је од Бога добио дар да чуда чини, да је исјељивао сваку болест. Будимо браћо и сестре увијек тамо гдје јесвјетлост, тамо гдје је дан, гдје је благослов Божији и гдје су наше светиње. Радујем се што смо данас дошли у овом броју и надам се да ће сљедеће године бити нас још више .Нека вам је свимасрећна слава и нека вас Свети Пантелејмон штити својим молитвама”, поручио је владика Фотије.                                                                 
 
Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић након ломљења славског колача захвалио се представницима и делегацијама братских градова, министрима ,народним посланицима и одборницима, гостима и суграђанима, истакавши да су сви они својим доласком увеличали славу Светог Пантелејмона.


 

-Бијељина је данас центар свијета јер има много пријатеља и много гостију..Хвала Вам свима још једном што сте подијелили радост наше крсне славе и желим да из наше Бијељине понесете најљепше успомене и да се што чешће њој враћате и да је затичете још бољом, љепшом и напреднијом”,нагласио је Петровић.

(Семберија инфо)