МЕЂУСТРАНАЧКИ САСТАНАК: СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ 18. АВГУСТА :: Semberija INFO ::

 

МЕЂУСТРАНАЧКИ САСТАНАК: СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ 18. АВГУСТА


Сједница Скупштине биће одржана 18. августа, договорено је на међустраначком састанку. Како је предсједник Скупштине Александар Ђурђевић рекао, „на захтјев градоначелника Љубише Петровића да се одржи 15. редовна сједница Скупштине Града, како би се разматрало стање у пољопривреди, руководство Скупштине, представници парламентарних странака и Кабинета градоначелника, на међустраначком састанку, договорили су да се сједница одржи 18. августа“.


-Термин одржавања сједнице је договорен, али материјал од предлагача, у овом случају градоначелника и обрађивача није стигао, иако су рокови прошли. Допис од градоначелника за одржавање сједнице упућен је 20. јула, а до данас, 4. августа, Информација о стању у пољопривреди није стигла, као што није стигао ни било који други материјал за одржавање сједнице. Подносилац захтјева, у овом случају градоначелник, није испоштовао свој захтјев, али због важности теме, одлучили смо да се сједница одржи 18. августа у нади да ће очекивани материјали, међу којима је и Нацрт ребаланса буџета, бити достављени“, рекао је Ђурђевић и додао да је Нацрт ребаланса буџета упућен Министарству финансија и да се чека сагласност, што, како је рекао,  очекује да ће се ријешити у кратком року. Шеф  Кабинета градоначелника Младен Арсеновић је рекао да ће скупштински материјали бити достављени сутра и да ће се Скупштина одржати у договореном термину.

-Очекујем да ће од Министарства финансија стићи сагласност на Нацрт ребаланса буџета, како би се и та важна тема нашла нашла пред одборницима“, рекао је Арсеновић.