Малине се ове године купују „на кашичицу“ :: Semberija INFO ::

 

Малине се ове године купују „на кашичицу“


Судећи према пијачним цијенама, малина је ове године у потпуности оправдала епитет "црвено злато".
Сваке године мислимо да је цијена овог воћа достигла врхунац, међутим многи купци су шокирани овогодишњом цијеном малине која на бијељинској пијаци, износи вртоглавих 16 конвертибилних марака по килограму.



Није онда ни чудо што се малине на пијачним тезгама продају у малим пластичним кутијама,"на кашичицу", а разлог је јасан – немаштина  и то што мало ко може да издвоји астрономску  суму за читав килограм овог " црвеног злата ".
Како су нам признали пијачни продавци, ово популарно воће продају на овај начин, у малим паковањима и не истичу цјену  по килограму, јер како кажу, није  им пријатно да купцима кажу колика је цијена.



Милица Јовановић, каже да са својом пензијом у износу од 400 конвертибилних марака, не може приуштити куповину  не само малина, него и већину другог воћа.
- Није нормално да малине буду осам пута скупље од банана, цијене су постале тако ненормално високе, да ја са својом пензијом могу само сањати о куповини много тога. Раније сам куповала разно воће, правила дјемове а сада ми је јефтиније  купити по коју теглицу готовог дјема и то је то. Ово је више постало неиздрживо и не знам само до када ће цијене и даље расти”, пита се наша суграђанка.


Семберија инфо - С. Николић