СКУПШТИНА ГРАДА БИЈЕЉИНА: ПОКРЕНУТА ПРОЦЕДУРА ЗА САЗИВАЊЕ И ОДРЖАВАЊЕ 15. РЕДОВНЕ СЈЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

СКУПШТИНА ГРАДА БИЈЕЉИНА: ПОКРЕНУТА ПРОЦЕДУРА ЗА САЗИВАЊЕ И ОДРЖАВАЊЕ 15. РЕДОВНЕ СЈЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА


Foto
Поштовани,

Обавјештавамо вас да је у складу са Пословником о раду Скупштине града, покренута процедура за сазивање и одржавање 15. редовне сједнице Скупштине града, те да је свим надлежним субјектима послат налог за припрему материјала који су предвиђени Програмом рада Скупштине града.
 
Такође, обавјештавамо вас да ће се на наредној сједници Скупштине града у расправи пред одборницима наћи и Информација о стању и актуелним проблемима у пољопривредној производњи на подручју града Бијељина, коју ће припремити Одјељење за пољопривреду града Бијељина.
 
Поштујући прописе који се односе на рокове за припрему материјала, сазивање и одржавање сједнице Скупштине града, те остале релевантне околности, за очекивати је да се наредна сједница Скупштине града Бијељина одржи у данима након славе града - Светог Пантелејмона који се обиљежава 9. августа. Тачан термин одржавања ће бити усаглашен на заједничком састанку представника парламентарних странака и градоначелника, након што буду достављени материјали за сједницу од стране овлаштених предлагача.


 
Када је у питању Ванредна сједница Скупштине града, прописима који регулишу ову област је предвиђено да се Ванредне сједнице одржавају се изузетно, у случајевима опасности по јавну сигурност и сигурност грађана ширих размјера, проглашених елементарних непогода и епидемија, што овдје није случај. Такође, предвиђено је и да се сматра ништавом сједница Скупштине града која је одржана мимо ових прописа, као и сви акти усвојени на истој.
 
Покретањем процедуре за сазивање и одржавање 15. редовне сједнице Скупштине града Бијељина, као и самим сазивањем и одржавањем сједнице у прописаним роковима, у потпуности ће бити испуњен захтјев Градоначелника број: 02-014-1-1836/22 од 20.07.2022. године.
 
Прилог:
-       - Захтјев за сазивање сједнице број: 02-014-1-1836/22 од 20.07.2022. године,
-       - Подсједник за припрему 15. Редовне сједнице Скупштине града Бијељина,