“БХ БЕЕР ФЕСТ 2019“: ТРИ ДАНА СУПЕР ЗАБАВЕ :: Semberija INFO ::

 

“БХ БЕЕР ФЕСТ 2019“: ТРИ ДАНА СУПЕР ЗАБАВЕ


Фестивал музике и пива, који ће се одржати у Бијељини 12., 13. и 14. јула, на градском паркингу код Саборне цркве на Лединцима, доноси три дана супер забаве, добре музике и одличног пива.
 
Тај јулски викенд љубитељима добре забаве понудиће одличан провод уз многобројне пивске брендове и концерте музичких извођача из региона. Програм ,,БХ Беер Феста“, као и сваке године, одвијаће се на двије бине: главној бини (маин стаге) и ДЈ бини (ДЈ стаге).  
 
Организатори су ( подсјећајући да је 2010. године, прве године фестивала, главна бина дужине 36 м, а  висине 12 м  била једна од највећих икада постављених у Босни и Херцеговини) најавили да ће ове године, као и прошле, главна бина у фронту бити 40 м, а висине 12 м, са одличним озвучењем, модернијом расветом и великим ЛЕД екранима.
 
На тако импозантној главној бини, на деветом по реду фестивалу, посјетиоци ће у петак, 12. јула, имати прилику да уживају у концерту србијанске групе ,,Галија“, која постоји већ 40 година и ствара добру музику, а публици поклања незаборавне концерте.

Након њих на бину ће изаћи култна сарајевска група ,,Лету штуке“, а музички репертоар ношен безвременским насловима попут ,,Мјесто за двоје“, ,,Минимализам“, ,,Сунце“ и ,,Тесла“ аргумент су више да се ова концертна посластица не пропусти.  

Прве фестивалске вечери наступиће и локални бенд ,,Фирма“  који ће показати да у Бијељини још увијек живи роцк&ролл.
 
За добар провод љубитеља електронске музике прве фестивалске вечери побринуће се двојац ,,Афтер Аффаир“ који многи сматрају предводницом електронске сцене у Босни и Херцеговини. Многобројни љубитељи електронске музике у БиХ, који су имали прилику да послушају њихов наступ, кажу да овај двојац не слиједи нити копира никакве музичке трендове, већ једноставно своју страст и инстинкт који су их довели до респектабилног успјеха.

Након њих, за добро расположење задужен је  талентовани Бијељинац ДЈ Франкие НВ који на електронској сцени биљежи све веће успјехе. 
 
У суботу, 13. јула, на главној бини наступа Перо Дефформеро, бенд који је вјероватно први са еx-Yу простора који су енергију и помпезност хејви метал музике спојили са турбо-фолк покретом. Овај бенд нуди јединствен аудио визуелни доживљај музике.

Након њих слиједи концерт легенде рокенрола Младена Вујичића Тифе, бившег пјевача ,,Бијелог дугмета“, ,,Ватреног пољупца“ и ,,Дивљих јагода“, а затим ће наступизи и београдски блуз састав ,,Лоуп-Гароу“.

Нема сумње да ће Градски трг бити испуњен одличном атмосфером, енергијом и емоцијама.

На ДЈ бини друге фестивалске вечери наступиће брчански двојац Рицосхет,  те ДЈ  Едуy и  ДЈ Ангело Ј б2б.  
Завршног дана  фестивала музике и пива за незабораван провод побринуће се ,,Лапсус бенд“ из Калесије. Момци овог бенда, који постоји пет година, нижу успјехе захваљујући таленту и добром гласу. Завршно вече фестивала наступиће и локални бендови ,,Бамби бенд“ и ,,Инсомниа“. За незабораван провод љубитеља електронске музике завршне вечери ,,БХ Беер Феста 2019“ задужени су  ДЈ Хамптон и Хелем Хејсе.                                                                             

–Спремили смо феноменалне концерте за овогодишњи ,,БХ Беер Феста“. Капије за посјетиоце отварају се у 19 часова, а улаз је бесплатан до 20 часова и 30 минута за све дане фестивала, а они који дођу послије улаз плаћају три марке, рекао је директор фестивала Горан Бјелцановић додавши да ће се, као и претходне године, на фестивалу у продаји наћи актуелни, премиум и црафт брендови пива, а посјетиоцима ће се представити Бавариа, Нектар, Јелен пиво, Лав, Туборг, Тузлански пилснер, Никшићко пиво, Зајечар, Унион, Лашко пиво, Царлсберг, Хеинекен и Амстел.