ПРЕДУЗЕЋЕ „ПАСС“ ИЗ ЉЕСКОВЦА КОД БИЈЕЉИНЕ: ПРИВОДИ СЕ КРАЈУ ИЗГРАДЊА НОВЕ ФАБРИЧКЕ ХАЛЕ :: Semberija INFO ::

 

ПРЕДУЗЕЋЕ „ПАСС“ ИЗ ЉЕСКОВЦА КОД БИЈЕЉИНЕ: ПРИВОДИ СЕ КРАЈУ ИЗГРАДЊА НОВЕ ФАБРИЧКЕ ХАЛЕ


У Љесковцу послује једно од најуспјешнијих предузећа у области аутомобилске индустрије у РС и БиХ, предузеће „ПАСС“ које се бави производњом компоненти за водеће произвођаче у аутоиндустрији, „Мерцедес“, „Пеугеот“, БМВ и друге.

Недалеко од постојећег производног погона, површине око 5.000 м2, у коме је запослено око 450 радника, гради се нова производна хала површине 11.000 м2. Објекат, са новом трафостаницом снаге четири мегавата и приступном саобраћајницом коштаће око 6.000.000 КМ.

 Радо Малетић, директор и власник некадашњег предузећа „С.Е.П.“, а сада директор  предузећа „ПАСС“, у већинском власништву њемачког предузећа „ПАСС“, каже да је  њемачки „ПАСС“ у једној години инвестирао толико средстава колико је бивше предузеће „С.Е.П.“ инвестирало за десет година.

„ Наш циљ је да са завршетком нове хале и инсталирањем нових машина омогућимо запошљавање још око 500 радника, тако да би се коначна цифра зауставила на 950 радника. Ово је највећа послијератна инвестиција на подручју Бијељине у области индустријске производње. Осим добрих и квалификованих радника, нама ће у наредном периоду требати и машински инжењери, технолози, добри менаџери. Припремамо се за ново пословно раздобље у коме ћемо избацивати и нове производе за најпрестижније европске и свјетске произвођаче аутомобила. Ових дана у нашој фабрици били су аудитори из „Форда“, „БМW“ и других аутомобилских гиганата који желе да се производи из Љесковца директно транспортују у њихове фабрике, без претходног транспорта у Њемачку. Испитали су комплетан процес производње овдје и дали су нам зелено свјетло, што се тиче квалитета наших производа“, каже Малетић, истичући да се у догледно вријеме поред нове производне хале  може изградити још 13.000 м2 новог пословног простора.

„ Припремамо се и за изградњу нове управне зграде, површине око 1.800 м2. Прије дванаест година нико није ни слутио да ће на пољани, на којој се сијала само дјетелина, изнићи потпуно нова фабрика. За све то је била неопходна визија, упорност и напоран рад. Уласком њемачког капитала у наше предузеће направљен је корак од седам миља. Њемачки партнер се опредијелио за нас, јер је у старту знао да смо респектабилна фирма, никоме ништа нисмо дуговали, а предност је и у томе што смо шездесетак километара удаљени од ауто –пута“, каже Радо Малетић.