ГРАДОНАЧЕЛНИК БИЈЕЉИНЕ УПРИЛИЧИО БАЈРАМСКИ ПРИЈЕМ :: Semberija INFO ::

 

ГРАДОНАЧЕЛНИК БИЈЕЉИНЕ УПРИЛИЧИО БАЈРАМСКИ ПРИЈЕМ


Поводом Курбан бајрама, једног од два најрадоснија благдана у исламу,  градоначелник Бијељине Љубиша Петровић уприличио је данас пријем за представнике вјерског, културног и политичког живота семберских Бошњака.

На почетку свог обраћања, градоначелник Петровић је нагласио важност очувања темељних, универзалних вриједности у сваком друштву. Истакао је да Курбан бајрам, између осталог, говори и о важности друштвене солидарности, емпатије и удјељивања. Све у циљу поправљања стања појединаца, да постану бољи људи него што су били јучер.
- Да ли је то лако постићи? Сви знамо да није. Изазови наше свакодневице су велики, али људи који су вјерници и који живе по правилима вјере они то могу постићи. Зато, нека нас ови празнични дани подсјете на важност удјељивања онима који имају мање од нас и на важност личног жртвовања на путу поправљања стања у нашим међуљудским односима и у нашем друштву“, рекао је градоначелник Петровић.



Градска управа Града Бијељина 18 година баштини традицију организовања бајрамских пријема. Представници Бошњака који учествују у јавном животу града говорили су о значају Курбан бајрама и примјерима позитивне сарадње са градским властима.
- На сваком мјесту на којем се нађем, било као приватно лице, било као представник Исламске заједнице БиХ ја говорим о позитивним аспектима живота у Бијељини. Традиција пријема које Градска управа Града Бијељина организује за све вјерске заједнице поводом њихових благадана је примјер који често наводим као праксу коју и друге локалне заједнице требају усвојити“, рекао је Самир Цамић, главни имам Меџлиса Исламске заједнице Бијељина. Он је истакао важност сваког догађаја који промовише позитивне вриједности и афирмише позитивне моделе друштвеног понашања. 


Семберија инфо - И. Гутић