ЛОПАРЕ: ПОТПИСАН СПОРАЗУМ СА ФОНДАЦИЈОМ „ЛАРА“ :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: ПОТПИСАН СПОРАЗУМ СА ФОНДАЦИЈОМ „ЛАРА“


Foto
Начелник Радо Савић, у име општине Лопаре и директор Радмила Жигић, у име Фондације „Лара“ из Бијељине данас у потписали споразум чиме су утемељени принципи сарадње Сигурне куће фондације са локалном заједницом.
 
„Ми имамо дугогодишњу успјешну сарадњу и овај споразум покрива неке аспекте пријема жртава, такође покрива аспекте финансирања жртава, што је за нас веома значајно“, саопштила је Радмила Жигић новинарима након потписивања споразума.
 
Она је навела да ће у будућности, са овим споразумом, Сигурна кућа ће бити још доступнија свим женама и дјеци са подручја општине Лопаре.
 
Жигићева је изразила задовољство сарадњом са свим институцијама локалне заједнице почевши од начелника, Центра за социјални рад, Дома здравља, полиције, кроз коју се развила једна врста повјерења.
 
Начелник општине Лопаре је изразио задовољство потписивањем споразума са Фондацијом "Лара" који ће детаљније уредити односе локалне заједнице и фондације.



„Сигурна кућа и без овог споразума је прихватала жртве насиља с подручја наше општине и захвални смо им томе, али је ред да направимо споразум, као једну врсту гаранције“, нагласио је Савић.
 
Он је рекао да је споразум потписан на три године, те да ће локална заједница издвајати из свог буџета износ од 5000 КМ годишње за рад Сигурне куће.
 
Директор Дома здравља Лопаре Желимир Нешковић је изразио пуну подршку потписаном споразуму који је значајан за све становнике општине Лопаре.
 
Нешковић је рекао да здравствена установа из Лопара учествује у тијелу које је формирано на нивоу локалне заједнице у циљу заштите жена и дјеце жртава насиља у породици, гдје се у сарадњи са Фондацијом „Лара“, Центром за социјални рад, Полицијском станицом и још неким удружењима грађана из Лопара учествује у организацији заштите ове категорије становништва.