ЦРНАДАК: СА САБОРОМ ЋЕ ПОЧЕТИ И ПРИПРЕМЕ ЗА ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ :: Semberija INFO ::

 

ЦРНАДАК: СА САБОРОМ ЋЕ ПОЧЕТИ И ПРИПРЕМЕ ЗА ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ


Потпредсједник Партије демократског прогреса Игор Црнадак изјавио је у Бијељини да ће Сабор ове партије бити организован 28. септембра у Бањалуци и да ће његово одржавање значити почетак припрема ПДП-а за учешће у локалним изборима у Републици Српској.
 
,,У Бијељини смо одржали састанак са руководством и активистима Градског одбора ПДП-а Бијељина, представницима наших општинских одбора из Изборне јединице шест, а кључна тема била је ситуација у овим одборима. Сабор ће бити одржан 28. септембра у Бањалуци и припреме за његову организацију одвијају се веома добро'', рекао је Црнадак након састанка који је одржан у просторијама бијељинског ПДП-а.
 
Он је истакао да је Изборна јединица шест стабилна јединица, која традиционално има добар резултат.
 
,,То очекујемо и наредне године на локалним изборима. Осим припрема за изборе, разговарали смо и о актуелним политичким темама. Пренио сам став ПДП-а да је ово што се догађа са формирањем власти на нивоу Босне и Херцеговине, као и са формирањем власти у Федерацији БиХ, недопустиво. Тај проблем траје дуго и ствара политичке и друге тензије. Апелујемо да власт буде формирана што је прије могуће'', нагласио је Црнадак.
 
Он каже да је одговорност због кашњења формирања власти, прије свега на три странке које су тај процес почеле.
 
,,Оне су већ формирале руководство Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, али је сада неопходно да се тај процес доведе до краја. ПДП не учествује у разговорима, не доводи их у питање, нити ствара било какве препреке. Ми још једном позивамо да тај посао буде завршен што прије'', додао је Црнадак.
 
Предсједник Градског одбора ПДП-а Бијељина Славиша Марковић рекао је да је одзив за данашњи састанак био велики, без обзира што је организован током викенда и у подневним часовима.
 
,,Састанку је присуствовало више од 80 људи из Изборне јединице шест, што је доказ да ПДП има позитивну енергију у овој регији. Ја као потпредсједник ПДП-а залагаћу се да структура људи која долази из Градског одбора ПДП-а Бијељина на идућем Сабору и у идућем руководству ПДП-а, буде јача него ове четири године јер смо изборним резултатима оправдали повјерење'', навео је Марковић.
 


Говорећи о локалним изборима 2020. године, Марковић је истакао да је став врха Партије да ће бити омогућено свим Градским одборима да сами одлучују о коалицијама.
 
,,Реално је очекивати да прве разговоре у овом граду обавимо са СДС-ом, Демосом, СДА и Покретом за Бијељину, а не искључујемо могућност разговора са осталим политичким партијама. Биће важно да одредимо ко је наш заједнички кандидат за градоначелника. ПДП ће имати озбиљну политичку платформу у Бијељини, под називом 'Бијељина 2020', у чију израду ћемо укључити стручњаке из различитих области'', нагласио је Марковић.