У ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ “МИХАЈЛО ПУПИН” ОДРЖАН КВИЗ ОПШТЕГ ЗНАЊА :: Semberija INFO ::

 

У ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ “МИХАЈЛО ПУПИН” ОДРЖАН КВИЗ ОПШТЕГ ЗНАЊА


У Техничкој школи “Михајло Пупин” у Бијељини  данас је у организацији Актива страних језика, организован  квиз  општег знања. Знање  су у финалу укрстили најбоље екипе ученика првих, других и трећих разреда ове школе.

- Одлучили смо да урадимо нешто забавно, да то буде интересантно нашим ученицима и да на један лијеп начин завршимо ову школску годину. Квиз је на енглеском језику, а тема је опште знање. Страни језик се најбоље учи онда када заборавимо да у том моменту заправо учимо, када направимо забавну  атмосферу”, рекао је Огњен Степановић, професор енглеског језика  и предсједник Актива страних језика у Техничкој школи ,,Михајло Пупин”.

Биљана Цвјетковић, професор енглеског језика  овој школи, каже да су овакви  квизови  добар  начин да се промовише школа као и рад у школи.



-Прилика је ово и да се промовише читање, јер морамо рећи да данас ученици упркос интернету, оскудијевају у читању. Што се тиче награда оне су симболичне, а за екипу ИИ2  која је освојила прво мјесто, обезбједићемо излет на Сајам књиге  или технике . Ласкаву титулу  апсолутни шампион знања , освојио је  Срећко Ивановић и он ће бити  наградјен једном монографијом. Дјеца на оваквим квизовима покажу заиста сјајно знање и буду фер и када губе и побјеђују”, нагласила је Цвјетковић.

Квиз је организован у склопу пројектне седмице, током које ће бити реализоване бројне активности, попут  презентација, предавања и стручних посјета.


Семберија инфо - С. Николић